© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Georgetown University περί μιας αμετάβλητης Πίστης για έναν μεταβαλλόμενο Κόσμο




Βαρυσήμαντη διάλεξη έδωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χθες Τρίτη το μεσημέρι στο Gaston Hall του Georgetown University στην Ουάσιγκτον, μετά τη σημαντική συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο Ομπάμα.


Ενώπιον πυκνότατου ακροατηρίου ομίλησε, εμβαθύνοντας στο ιδιαίτερα απαιτητικό θέμα "A Changeless Faith for A Changing World", δηλαδή "Μια Πίστη αμετάβλητη για έναν μεταβαλλόμενο Κόσμο".



Κατά τις πληροφορίες μας, ο ήρεμα βέβαιος κι εμβριθής λόγος του Πατριάρχου, λόγος ισορροπίας ιδεών και σοφίας, στηριζόμενης πάντοτε στην προαιώνια Παράδοση του ιερού Κέντρου της Ορθοδοξίας, κατέκτησε τους υψηλούς προσκεκλημένους, οι οποίοι καταχειροκρότησαν τον πνευματικό πατέρα των 300.000.000 Ορθοδόξων.
εδώ ή δείτε την εκδήλωση στο βίντεο που ακολουθεί:

Οι φωτογραφίες αυτής εδώ της δημοσίευσης είναι του J. Mindala. Ολόκληρη την Ομιλία, στ' αγγλικά, μπορείτε να την αναγνώσετε στα παραΘέματα λόγου,



Σήμερα εξάλλου ο Πατριάρχης, στο Brookings Institution, θα δώσει άλλη σημαντική διάλεξη, με θέμα "Saving the Soul of the Planet".

1 σχόλιο:

Αιμιλία Ροδόσταμο είπε...

ο οικουμενικός πατριάρχης εκφέρει πάντα πολύ αξιοσημειωτο λόγο!ωραία ανάρτηση.

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails