© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Πατριάρχης Βαρθολομαίος: "Στην Τουρκία αισθάνομαι σα να με σταυρώνουν καθημερινά"Σήμερα το βράδυ στην εκπομπή "60 MINUTES" του αμερικανικού καναλιού CBS συνέντευξη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, κατά την οποία για πρώτη φορά ο Προκαθήμενος των Ορθοδόξων λέει τα πράγματα με τ' όνομά τους, ότι δηλαδή στην Τουρκία αιθάνεται να τον σταυρώνουν καθημερινά. Εξηγώντας μάλιστα περαιτέρω, αναφέρει ευθαρσώς, ότι η χώρα στην οποία γεννήθηκε και όπου επιθυμεί να πεθάνει, καταβάλλει προσπάθειες για την εξαφάνιση των εναπομεινάντων Ρωμηών της Πόλης - πολιτών δευτέρας κατηγορίας..

Όπως ήταν αναμενόμενο, η πλευρά της Άγκυρας βρέθηκε προ εκπλήξεως, δεδομένου ότι πάντοτε ο Πατριάρχης προσέχει την εκφορά του δημόσιου λόγου του και πλέον οι κυβερνητικοί περιορίστηκαν να δηλώσουν, ότι η Τουρκία πρόκειται γι' ανοιχτό και δημοκρατικό κράτος, στη νοοτροπία του οποίου δεν υπάρχει η συνήθεια της Σταύρωσης...

Προοιωνίζονται εξελίξεις, κυρίως υποχθόνιες...

Φωτό: Ν. Μαγγίνας

2 σχόλια:

Δέσποινα είπε...

Σύντομος, σαφής και περιεκτικός ο λόγος του!!!

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Μου άρεσε πολύ οτι:"η Τουρκία πρόκειται γι' ανοιχτό και δημοκρατικό κράτος, στη νοοτροπία του οποίου δεν υπάρχει η συνήθεια της Σταύρωσης..."

αλλά η συνήθεια της γενοκτονίας μήπως;;

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails