© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Το φυλλάδιο της Γκιόστρας 2010


Κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες το συλλεκτικό - ενημερωτικό φυλλάδιο της εφετινής Γκιόστρας, η οποία έχει προγραμματισθεί να γίνει -καιρού επιτρέποντος-  το ερχόμενο Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2010, στις 3 το μεσημέρι, με τη συμμετοχή και σύμπραξη αντιπροσωπειών από την Ιταλία, τη Σλοβακία και το Σαν Μαρίνο.

Το εξώφυλλο κοσμεί ένας πίνακας του Ζακυνθινού ζωγράφου-αγιογράφου Χαράλαμπου Πυλαρινού, που μάλιστα αποτελεί και την αφίσα της Γκιόστρας 2010. Στο καλαίσθητο εσωτερικό του φυλλαδίου περικλείονται, εκτός από πάμπολλες φωτογραφίες, α) το κείμενο του Διονύση Φλεμοτόμου "Η Γκιόστρα της Ζακύνθου: Μια ομόκεντρη επανάληψη της ιστορίας", β) έξι τρίστιχα του Παναγιώτη Καποδίστρια με κοινό τίτλο "Ιππηλάσιον", γ) το κείμενο του Νίκια Λούντζη "Ιόνια Ιπποσύνη"  και δ) το κείμενο του Σπύρου Ξένου "Κοινωνιολογική διερεύνηση και Πολιτισμική προσέγγιση στις συμβολικές διαστάσεις των θεατροποιημένων ιπποτικών αγώνων (giostre) στη Ζάκυνθο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails