© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

"Ο ύμνος των ταυρομαχητών" της Εύας Τσιμιακάκη

Ο φίλος εικαστικός Διονύσης Πάλμας είχε την καλότητα να μού αποστείλει αυτές τις μέρες ένα καλαίσθητο βιβλίο, του οποίου έκαμε την εικονογράφηση. Είναι το παιδικό βιβλίο της Εύας Τσιμιακάκη "Ο ύμνος των ταυρομαχητών", που κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Κέδρος τον Δεκέμβριο του 2008. Μια παιδική ιστορία, που ασχολείται με προβλήματα μεγαλίστικα, τα οποία μάλιστα ταλαιπωρούν ολόκληρες κοινωνίες.

Περί τίνος ακριβώς πρόκειται; Ιδού το στόρι σε αδρές γραμμές:

Στην επικράτεια των αγελάδων, την όμορφη Λιβαδοχώρα, το κάλλος και η ισχύς θεωρούνται εκ των ων ουκ άνευ για την επιτυχία. Οι αδύνατες και αδύναμες αγελάδες έχουν μεγάλο πρόβλημα περιθωριοποίησής τους. Αν, παράλληλα, υπάρχει ταύρος μειονεκτικός, το ίδιο... Η Καλλιρρόη, που είναι μια ισχνή αγελαδίτσα, δυσκολεύεται ως εκ τούτου να βρει σύντροφο, ώσπου κάποτε ερωτεύεται τον πρωταθλητή της αρένας, τον Πολύκαρπο. Πώς θα τον κάμει όμως να την προσέξει και να την αγαπήσει; Μήπως και ο Πολύκαρπος κρύβει κάποιο σκοτεινό μυστικό για την διάσημη επιτυχία του; 

Είναι κανείς που δεν αναγνωρίζει πίσω από την παιδική ιστορία, πρόσωπα και καταστάσεις του σύγχρονου δημόσιου βίου και που ωθούν ουρές νέων ανθρώπων είτε στους ψυχολόγους, είτε στην αυτοκαταστροφή;

Οι διαρκείς και ψυχωτικές δίαιτες, αλλά και η μάστιγα του ντόπινγκ θίγονται -φιλικώ τω τρόπω- σε τούτο το ευφρόσυνο παραμύθι. Με τρόπο εύληπτο μιλά για κακοφορμισμένα πονίδια του σύγχρονου πολιτισμού. Το μήνυμα που εκπέμπεται: Αγαπάμε επειδή εκτιμάμε τις κρύφιες προσωπικές δυνάμεις που κρύβονται στην ψυχή ενός εκάστου, δίχως να επιδιώκουμε το επίπλαστο κάλλος και την δυσώδη ισχύ που απανθρωπίζει τον άνθρωπο.

Θερμά συγχαρητήρια στην αγαπητή συγγραφέα και νομικό Εύα Τσιμιακάκη, η οποία μόχθησε για τ' όμορφο αποτέλεσμα των Ταυρομαχητών της, αλλά και στον ζωγράφο Διονύση Πάλμα για την εκφραστικότητα των πλούσιων παραστάσεών του! Καλή συνέχεια επί παντός!
π.Π.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails