© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Η χαρακτική "ουτοπία" της Άριας Κομιανού

ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΤΟΥΣ ΘΕΑΤΕΣ ΣTON ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

[Εφημερίδα Ελευθερία της Λάρισας, Παρασκευή, 26.2.2010]


Αναπαραστάσεις διαφόρων εικόνων, περίτεχνες συνθέσεις χαραγμένες σε επιφάνειες ξύλου και όχι μόνο, παραμυθένιες προσωπογραφίες κάλεσαν χθες τους επισκέπτες της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα σε μια όμορφη εικαστική διαδρομή στα μονοπάτια της χαρακτικής με οδηγό την Άρια Κομιανού. Για την έκθεση που εγκαινιάστηκε χθες μίλησε ο καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Θάνος Χρήστου.
Η Άρια Κομιανού γεννήθηκε το 1938 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με δίπλωμα Χαρακτικής, με επαίνους στην Ξυλογραφία, Λιθογραφία, Χαλκογραφία. Επίσης έχει δίπλωμα Θεωρητικών και Ιστορικών Σπουδών καθώς και Τέχνης Βιβλίου και Τυπογραφίας της ΑΣΚΤ. Έχει στο ενεργητικό της είκοσι (20) ατομικές εκθέσεις, εκ των οποίων δύο είναι στη Γερμανία. Από το 1962 έχει λάβει μέρος σε πάρα πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και σε πολλές διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού. Έχει διακριθεί και έχει βραβευθεί επανειλημμένως σε διεθνείς παρουσιάσεις. Χαρακτικά της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές, σε πινακοθήκες και Μουσεία της Ελλάδας, καθώς και σε Μουσεία άλλων χώρων. Επίσης είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, του Συλλόγου Αποφοίτων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Χαρακτών Ελλάδας, μέλος του Συλλόγου Ελληνίδων Καλλιτεχνών και της ομάδας Χαρακτών Kiwa - Κyoto, Ιαπωνία.
Σημειώνεται ότι η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 11 Απριλίου και θα λειτουργεί από την Τρίτη έως την Παρασκευή από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ. και τα απογεύματα από τις 6 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. ενώ το Σάββατο και την Κυριακή η έκθεση θα είναι επισκέψιμη από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails