© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Ο π. Διονύσιος Σιφναίος Επίσκοπος Φωτικής

        Ε Κ Τ Α Κ Τ Ο       


Πριν από λίγο, κατά την διάρκεια της προγραμματισμένης Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπου εξελέγησαν Επίσκοποι, είτε για χηρεύουσες Μητροπόλεις, είτε ως βοηθοί του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, αναδείχθηκε με 54 ψήφους Επίσκοπος Φωτικής (ως βοηθός του Μακαριοτάτου κ. Ιερωνύμου) ο παμφίλτατός μας Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Σιφναίος, γνωστός και αγαπητότατος ανά την Ορθοδοξία, εξαιτίας της προσήνειας και της ευθύτητας της προσωπικότητάς του και του αδαμάντινου εν γένει πνευματικού αναστήματός του.

Ο π. Διονύσιος, γεννημένος στην Αθήνα το 1954 και απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έχει ρίζες ζακυνθινές, αφού η μητέρα του είναι από το χωριό Μπελούση και μάλιστα από ιερατική οικογένεια. Ως εκ τούτου ο Εψηφισμένος επανέρχεται συχνά-πυκνά στη "μητρική γη", έχοντας δημιουργήσει ισχυρούς δεσμούς αγάπης, φιλίας και σεβασμού με όποιον τον έχει συναναστραφεί. Δηλαδή, με όλους μας! Κυρίως όμως με τον Σεβ. Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Χρυσόστομο, από τον οποίον έλαβε τη μοναχική κουρά και τους δύο βαθμούς της ιεροσύνης, πρόκειται μάλιστα από τον ίδιο να χειροτονηθεί και Επίσκοπος, την ερχόμενη Πέμπτη της Αναλήψεως στον Ναό του Αγίου Νικολάου Καισαριανής.

Περισσότερα μπορείτε να δείτε στην εκτενή παρουσίαση, την οποία ήδη κάναμε στο ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ, εδώ.

Φωτογραφίες Αρχείου: π. Π.Κ.

6 σχόλια:

Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

Κάνω λάθος οτι το όνομά του είχε ακουσθεί ως συνεχιστής του έργου του Μητροπολίτη μας μετά την αποχώρησή του απο τον Θρόνο της Ζακύνθου;
Αξιος!

π. Γεράσιμος Grenoble είπε...

Tις εκ βάθους καρδίας ευχές μου για την εκλογή του λίαν αγαπητού εψηφισμένου Θεοφ. Επισκόπου Φωτικής ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ, αναφωνώντας και εγώ μαζί με όλους τους συμπατριώτες το ΑΞΙΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

OI ARETES POU KOSMOUN TON EPSIFISMENON THEOFILESTATON EPISKOPON FOTIKHS EINAI ZOGRAFISMENES STH GLIKIA ANTAVGIA POU EKPEMBI TO PROSOPO TOU. STHN PROSINIA KAI THN AGIOTHTA POU EKFRAZEI O TROPOS THS OMILIAS TOU.STHN PRAOTHTA KAI EILIKRINIA POU EKFRAZEI TO VLEMA TOU. EFCHOMAI AN KAI EIMAI VEVEOS OTI O PA1NAXIOS EPISKOPOS DIONYSIOS THA EFCHARISTISEI KAI APO TON TRITON RHS IEROSYNHS VATHMON, THEON KAI ANTHROPOUS. AXIOOOOOOOS.PATHR NIKOLAOS XENOS APO PARISI FRANCE

Lana Theodosis είπε...

P.Panagiotis euxomaste Axios o sinpatriotis mas kai panta eulogimenos apo ton Kurio.

Tin Eulogia Tou na exome olloi.
Lana-Tasula

Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Τσαφταρίδης Germiston Johannesburg είπε...

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση
πληροφορηθήκαμε την χαρμόσυνη είδηση της εκλογής σε Επίσκοπο Φωτικής του Πεντελιώτη αδερφού μας π.Διονυσίου Σιφναίου.

Ευχόμαστε όπως ο Άγιος προστάτης μας, που φέρει και το όνομά του,
να τον καταξιώνει και να τον ενδυναμώνει στα νέα του αρχιερατικά καθήκοντα προς Δόξαν Θεού και αναφωνώ και εγώ μαζί με τους συμπατριώτες μου Ζακύνθιους της Νοτίου Αφρικής το ΑΞΙΟΣ ΕΝ ΠΑΝΤΙ!

π.Ιωάννης Τσαφταρίδης
Γιοχάνεσμπουργκ
Νότιος Αφρική

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΧΟΜΑΙ ΕΚ ΒΑΘΟΥΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟ ΑΞΙΟΣ ΑΞΙΟΣ ΑΞΙΟΣ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΦΩΤΙΚΗΣ Κ . ΔΙΟΝΥΣΙΟ .
Ο ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ ΔΙΑ ΠΡΕΣΒΕΙΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΔΟΞΑ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΑΞΙΩΘΕΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΝ Β ΄ ΕΠΟΧΗ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟΥ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΥ ΤΟΥΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ....ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΕΡΓΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙ Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΌΣΟ Ο ΘΕΟΣ ΘΕΛΕΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ !!!

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails