© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Με επιτυχία το Συνέδριο για την παρουσία και προσφορά των Ελλήνων στη Νότιο Αφρική

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στη Σχολή SAHETI Joburg το Συνέδριο με θέμα "Έλληνες της Διασποράς και η προσφορά τους στη νοτιοαφρικανική κοινωνία", το οποίο διοργανώθηκε από την Ελληνική Κοινότητα Germiston, με πρωτοστάτη τον Εφημέριό της Αρχιμανδρίτη Ιωάννη Τσαφταρίδη, για τα 70 χρόνια παρουσίας της στη Νότιο Αφρική.

Στην αρχή διαβάστηκαν μηνύματα του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου Β΄,  του Πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Γιώργου Παπανδρέου, του Προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αντώνη Σαμαρά, του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Φίλιππου Πετσάλνικου, του Μητροπολίτη Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας κ. Σεραφείμ, ενώ χαιρέτησαν η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στην πόλη κ. Βασιλική Γούναρη και άλλοι παράγοντες των Ομογενών.
Την κήρυξη των εργασιών έκαμε η βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Άρια Αγάτσα.







Πρώτος μίλησε ο κ. Γεώργιος Μπίζος, δικηγόρος του Μαντέλα, με θέμα: "Ο Έλληνας της Διασποράς και η συμβολή του στη μετάβαση της χώρας στη Δημοκρατία".



Ακολούθησαν οι εξής εισηγήσεις: α) π. Παναγιώτης Καποδίστριας, με θέμα: "Κηρύσσοντας Ορθοδοξία στις αφρικανικές κοινωνίες. Μια άγνωστη συνέντευξη του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας Παρθενίου Γ΄".
β) Αναστασία Κρυσταλλίδη, Διευθύντρια Σχολής SAHETI: "Η Ελληνίδα της Διασποράς. Πορεία, ένταξη και διατήρηση της ελληνικής ταυτότητας στη χώρα διαμονής". 
γ) Άρια Αγάτσα, Βουλευτής: "Παιδεία ομογενών στη σύγχρονη πραγματικότητα".
δ) Χάρης Κουβέλης, Αντιπρόεδρος ΣΑΕ: "Έλληνες της Διασποράς στην τοπική αυτοδιοίκηση".
ε) Μηνάς Κωνσταντόπουλος, δημοσιογράφος: "Η ιστορία του Έλληνα της Διασποράς ως θεματοφύλακας αξιών και παραδόσεων".
Ακολούθησαν εισηγήσεις από νέους της Ομογένειας: Του Δημήτρη Βαφειάδη, προέδρου της νεολαίας ΣΑΕ και νεολαίας HIP, του Θείου Παππά, Προέδρου του Φοιτητικού Συνδέσμου NAHYSOSA και από Ομάδα εργασίας των μαθητών της Σχολής SAHETI.

1 σχόλιο:

Δέσποινα είπε...

Πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές του συνεδρίου, αλλά και σε σένα για την συμμετοχή και την ενδιαφέρουσα ανακοίνωση!

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails