© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Αντιπροσωπεία της 17ης Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ / Լեռնային Ղարաբաղ

   α π ο κ λ ε ι σ τ ι κ ό  


Στο πλαίσιο της 17ης Γενικής Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, αντιπροσωπεία της Δ.Σ.Ο. επισκέφθηκε το Ναγκόρνο Καραμπάχ (Լեռնային Ղարաբաղ), τη μαρτυρική αυτή και αμφισβητούμενη περιοχή - χώρα, κυρίως για προσκύνημα στη Μονή του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου στο Gandzasar (Գանձասարի վանք), η οποία είναι ένα από τα αρχαιότερα μνημεία της Χριστιανοσύνης, κτίσμα 3ου-4ου αιώνος.

Στο περιθώριο της προσκυνηματικής αυτής επίσκεψης συναντήθηκε αφενός μεν με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου κ. Ashot Ghulian στην έδρα του νεοσύστατου Κοινοβουλίου της χώρας, ο οποίος μάλιστα υποδέχτηκε τους υψηλούς επισκέπτες σε στρατιωτικό αεροδρόμιο της περιοχής, όπου έφτασαν με στρατιωτικό ελικόπτερο, αφετέρου δε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Ναγκόρνο Καραμπάχ κ. Bako Sahakyan. Σημειωτέον ότι ο Πρόεδρος εξελέγη με το ενισχυμένο ποσοστό 85,12% στις εκλογές του 2007, αλλά δεν αναγνωρίζεται από την διεθνή κοινότητα. Έχετε να πείτε κάτι επ' αυτού;;;

Από αυτή τη συγκλονιστική επίσκεψη-εμπειρία (κατά κοινή ομολογία των συμμετασχόντων), προέρχονται και οι αποκλειστικές φωτογραφίες που ακολουθούν.

Σε μιαν επόμενη δημοσίευσή μας, Σάς επιφυλάσσουμε μιαν άλλη σειρά αποκλειστικών φωτογραφιών από το Ναγκόρνο Καραμπάχ, επιχειρώντας μια κάποια προσέγγιση στον τόπο και την αιμοστάζουσα ιστορία του.

Το σινούκ προσγειώνεται στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.





Στιγμιότυπα από την εγκάρδια υποδοχή από τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της χώρας κ. Ashot Ghulian.

Υποδοχή της Αντιπροσωπείας και από τον Σεβ. Pargev Martirosyan, Αρχιεπίσκοπο Artsakh.

Ο ναός του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, κτίσμα 3ου-4ου αιώνα μ.Χ.

Στο εσωτερικό του ανωτέρω ναού, όπου φυλάσσονται, κατά την παράδοση, τόσο η Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, όσο και τα Λείψανα των αγίων Ζαχαρία και Ελισάβετ.

Το κτίριο του Κοινοβουλίου του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Αντιπροσωπεία της Δ.Σ.Ο. (βουλευτές της Συρίας, του Λιβάνου, της Παλαιστίνης, της Ιορδανίας, του Σουδάν, της Ιορδανίας, της Ρουμανίας, της Ουκρανίας, του Καζακσταν, της Πολωνίας, της Αρμενίας, της Ρωσίας, της Σερβίας και της Λευκορωσίας) με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου.

Εθιμοτυπική επίσκεψη της Αντιπροσωπείας της Δ.Σ.Ο. στην κεντρική αίθουσα του Κοινοβουλίου.

Στο Κοινοβούλιο, με Ορθόδοξους Βουλευτές της Συρίας, του Λιβάνου, της Παλαιστίνης, της Ιορδανίας και του Σουδάν.



Συνάντηση και γεύμα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Ναγκόρνο Καραμπάχ κ. Bako Sahakyan.

Αποχαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της χώρας στο στρατωτικό αεροδρόμιο, επιστρέφοντας στο Ερεβάν. Συγκίνηση μεγάλη, εξαιτίας κυρίως της συνάντησης με την σύγχρονη (άγνωστη εν πολλοίς) Ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails