© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Από τις πρόβες για την μελοποιημένη Ποίηση Ιερέων του Φεστιβάλ της Πάτμου






Από την Ιδιωτική Οδό του φίλου μου Παναγιώτη Ανδριόπουλου προέρχονται και οι δημοσιευόμενες φωτογραφίες και οι πληροφορίες. Αφορούν στις πρόβες, που γίνονται με πολύ μεράκι κι επιστημοσύνη στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, για την μουσική βραδιά της 5ης Σεπτεμβρίου του 10ου Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής της Πάτμου. Εκείνο το βράδυ στο ιερό νησί είναι αφιερωμένο στην νεοτερική Ποίηση Ιερέων, που έχει λάβει μουσικό ένδυμα. Η όλη οργάνωση της μελοποιημένης Ιερατικής Ποίησης έχει τη σφραγίδα του υπεύθυνου του Φεστιβάλ κ. Άλκη Μπαλτά και τη σφριγηλότητα των ενσαρκωμένων ιδεών του Π. Ανδριόπουλου.

Μού κάνουν την τιμή να μ' έχουν συμπεριλάβει στο πρόγραμμα και πληροφορούμαι ότι έχουν κοπιάσει πολύ με την... περίπτωσή μου, ώστε να παραχθεί καλό αποτέλεσμα, όπως -άλλωστε- είμαι βέβαιος!

Σημειώνει χαρακτηριστικά ο Π. Ανδριόπουλος: "Ο ακάματος Άλκης Μπαλτάς (φωτό) εξ αρχής στην Πάτμο, στο περίφημο πλέον Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής που υπηρετεί με πάθος δέκα χρόνια τώρα, παρά τις μύριες αντιξοότητες, δεν αρκέστηκε στην εύκολη λύση των μετακλήσεων. Εμπνεύστηκε και υλοποίησε παραγωγές που παρουσιάζονται εκεί και δεν έχουν προηγούμενο. Και κάθε τέτοια παραγωγή προϋποθέτει πολύ κόπο: Παραγγελίες -φιλικά πάντα- σε συνθέτες για να γράψουν έργο, ετοιμασία του μουσικού υλικού που είναι πολύ και διαφορετικό, μελέτη του πρωτότυπου έργου, συνδυασμός του με ποίηση και λογοτεχνία και τελικά παρουσίασή του με τους κατάλληλους πάντα ερμηνευτές".

Ευχαριστώ από πλευράς μου και αναμένω εναγωνίως την 5η Σεπτεμβρίου! Κύριε Μπαλτά (φωτό 1), Φίλοι μου Παναγιώτη Ανδριόπουλε (φωτό 2) και Δάφνη Πανουργιά (φωτό 3), έρρωσθε!!! 
 
π. Π. Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails