© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Εορτάζοντας Μεταμόρφωση στα Στροφάδια


Σήμερα, εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, πανηγυρίζει η παλαίφατη, αυτοκρατορική και σταυροπηγιακή Μονή των Στροφάδων Νήσων. Εκεί -ως γνωστόν- εγκαταβιοί ο μόνιμος οικιστής των Νησιών ιερομόναχος Γρηγόριος Κλάδης. Φέτος επέλεξε να βρίσκεται κοντά του, στην διασώζουσα ερημία του Νοτίου Ιονίου, ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος, ο οποίος θα προεξάρχει της σεμνής εορτής.


Ο ΙΣΚΙΟΣ μας, για να βρίσκεται στην επικαιρότητα, πρωτοδημοσιεύει εδώ ορισμένα οπτικοακουστικά στιγμιότυπα από τη Μικρή Αγρυπνία για τη Μεταμόρφωση του 2007, τα οποία μάς προσεκόμισε φιλάδελφα ο αγαπητός μας Διάκονος π. Σεραφείμ Κονίδης, για τις χρείες του πολυπεριοδικού μας.


 Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει κατανόηση για την επίδοση του πολυσέβαστου παπα-Γρηγόρη στη βυζαντινή μουσική. Να μη λησμονάμε ότι επί τρεις περίπου δεκαετίες ζει μόνος προς Μόνον, εκεί στον πλωτό Παράδεισό του!




1 σχόλιο:

kiki είπε...

Αχ πώς θέλω να πάω!

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails