© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Οι παράγοντες της Συναυλίας "Ιερατική Ποίηση και Μουσική" εν πλω προς Πάτμο

[Ο φίλος μουσικός και θεολόγος Παναγιώτης Ανδριόπουλος "ξύνει πληγές" απόψε ευρισκόμενος εν πλω προς Πάτμο, για το 10ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής. Στην Ιδιωτική Οδό του έχει ρεπορτάζ για τα μέλλοντα γενέσθαι αυτές τις ημέρες στο Ιερό Νησί, δηλαδή τη μεγάλη Συναυλία της ερχόμενης Κυριακής, με γενικό τίτλο: "Ιερατική Ποίηση και Μουσική". Από τη σχετική ανταπόκριση σταχυολογούμε κάποια σημεία και στοιχεία, τα οποία μάς ενδιαφέρουν άμεσα. Συνάμα ευχαριστούμε όλους τους παράγοντες της Συναυλίας για την καλοσύνη τους!
π. Π.Κ.]

[...]
Την Ορχήστρα του Φεστιβάλ Πάτμου θα διευθύνει ο διευθυντής του Άλκης Μπαλτάς, αφηγητές θα είναι οι εκλεκτοί ηθοποιοί Φιλαρέτη Κομνηνού και Γιώργος Καραμίχος, σολίστ στο τραγούδι η Δάφνη Πανουργιά και ο Π. Ανδριόπουλος.

Το ταξίδι στο Αιγαίο με πλοίο πάντα συναρπαστικό. Κι ώσπου να σουρουπώσει τα χρώματα της θάλασσας και τ' ουρανού γεμίζουν τα πνευμόνια σου. Κι ο πελαγίσιος αέρας δροσίζει την ψυχή σου.
Όταν μάλιστα ταξιδεύεις και με φίλους, όπως ο συνθέτης Ιάκωβος Κονιτόπουλος και η φλαουτίστα Υβόνα Γκλίνκα, τότε το εν πλω ταξίδι γίνεται ανάσα βαθειά!...

Στην φωτό της Ιδιωτικής Οδού ο Ιάκωβος Κονιτόπουλος και η Δάφνη Πανουργιά μελετούν, στο κατάστρωμα του πλοίου, λεπτομέρειες της σύνθεσης του Ιάκωβου πάνω σε ποίηση Παναγιώτη Καποδίστρια.
Το κομμάτι (Προεόρτιο) πρωτοπαρουσιάσαμε το 2007 στην Πάτρα, στην πρώτη της Ιερατικής Ποίησης, στη μορφή για mezzo και πιάνο. Τώρα, στην Πάτμο, αλλιώτικο, για σοπράνο και ορχήστρα παίρνει άλλη διάσταση. Ακριβώς όπως και η ποίηση του Π.Κ. όταν την επαναπροσεγγίζεις κατά καιρούς με τη δέουσα ταπεινοσύνη.
[...]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails