© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Η Συναυλία της Πατριαρχικής Χορωδίας της Μονής του Αγίου Δανιήλ Μόσχας στη Ζάκυνθο [1]










Απόψε οι φιλόμουσοι Ζακυνθινοί είχαμε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία μουσικοπνευματικής μέθεξης: Η Μητρόπολη Ζακύνθου φιλοξενεί αυτές τις ημέρες την Πατριαρχική Χορωδία της Μονής Αγίου Δανιήλ (Ντανίλοφ) της Μόσχας (Хор Данилова монастыря), η οποία, με Καλλιτεχνικό Διευθυντή τον Γεώργιο Σαφόνοφ, έδωσε πριν λίγο Συναυλία στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αρκαδίων, στο Σαρακηνάδο, αποδίδοντας υπέροχα ύμνους κατά το ρωσικό ύφος και χαρακτηριστικά λαϊκά και κοζάκικα τραγούδια της Ρωσίας.

Προς το παρόν δημοσιεύουμε ορισμένες χαρακτηριστικές φωτογραφίες, που αποτυπώσαμε επιτόπου. Για αύριο επεξεργαζόμαστε 10 videos από τη βραδιά, ώστε οι απανταχού φίλοι του πολυπεριοδικού μας να έχετε την δυνατότητα μετοχής στα Ωραία, που συμβαίνουν ενίοτε στο νησί μας!

Κλείνοντας τη σύντομη αυτήν παρουσίαση, Σάς ενημερώνουμε ότι αύριο το πρωί, στο Καθολικό της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου, η φιλοξενούμενη Χορωδία θα ψάλει κατά το Αρχιερατικό Συλλείτουργο, στο οποίο θα προστή ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος, με την πρωτοβουλία του οποίου η καλλίφωνη Χορωδία βρίσκεται στο νησί. Θα συμμετάσχουν οι Επίσκοποι Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιος και Φωτικής κ. Διονύσιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails