© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Αδελφοποίηση των Μουσείων Σολωμού της Ζακύνθου και της Κερκύρας





Η αδελφοποίηση του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και του Μουσείου Σολωμού Κερκύρας (Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών) είναι γεγονός. Μια αδελφοποίηση, η οποία πλην των άλλων, τονίζει την κοινή αγάπη για την Επτάνησο και ιδιαίτερα για το πρόσωπο του Εθνικού μας Ποιητή – τον αγώνα των δύο Ιδρυμάτων για τη διατήρηση των επτανησιακών χαρακτηριστικών και της επτανησιακής ενότητας. Η πρόταση αυτή του Μουσείου Σολωμού Κερκύρας προς το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων, πριν από ένα περίπου χρόνο, βρήκε ευήκοον ους από την πλευρά της Ζακύνθου, καθώς και από το Σωματείο Οι Φίλοι του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων.

Η πρώτη τελετή της αδελφοποίησης θα πραγματοποιηθεί στη Ζάκυνθο, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ζακύνθου, το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010 το βράδυ, όπου ο Πρόεδρος του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων Ιωάννης Παπαδάτος θα χαιρετήσει και θα καλωσορίσει την κερκυραϊκή αντιπροσωπεία, ενώ θ’ ακολουθήσει αντιφώνηση του Προέδρου της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών Περικλή Παγκράτη, καθώς και χαιρετισμοί των επισήμων. Εν συνεχεία θα ακολουθήσει η υπογραφή του Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης και ομιλία του Προέδρου του σωματείου Οι φίλοι του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων Νίκια Λούντζη, με θέμα «Ο Σολωμός και το χρέος των Επτανησίων». Η τελετή θα κλείσει με καλλιτεχνική εκδήλωση.

Η είσοδος στην τελετή και στην εκδήλωση είναι ελεύθερη. Ανάλογη εκδήλωση για την αδελφοποίηση των δύο Μουσείων θα πραγματοποιηθεί αργότερα και στην Κέρκυρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails