© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Ο ευοίωνος "Χρόνος" της Δώρας Παπαδάτου


Σήμερα έχουμε τη χαρά να παρουσιάζουμε στους απανταχού αναγνώστες μας έναν εντελώς νέο χώρο, που πραγματικά έλειπε από τη Ζάκυνθο! Είναι το στέκι Χρόνος, το οποίο δημιούργησε στη Χώρα του Τζάντε μας (στην οδό Φωσκόλου 20) η αγάπη και το μεράκι μιας φίλης, της αγαπητής μας Δώρας Παπαδάτου.


Πρόκειται για έναν πολύ ευφρόσυνο τόπο, πολύ προχωρημένον για τον κακομοιριασμένο και καχεκτικό (ως προς όλα) τόπο μας, όπου οι υποψιασμένοι μπορούν να διαβάσουν, να πιουν το τσάι, το κρασί ή το αφέψημά τους, να γευτούν διάφορα σπιτικά γλυκά, να γευματίσουν ή να δειπνήσουν, να συζητήσουν ακούγοντας ποιοτική μουσική.


Η Δώρα δεν είναι η τυχούσα. Έχοντας πλέον αποσυρθεί από την τριτοβάθμια εκπαίδευση (τελευταίως υπήρξε δυναμική Προϊσταμένη του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων - Παραρτήματος Ζακύνθου), διαβάζει πολύ, αγαπά μανικώς το βιβλίο και τους δημιουργούς του, μαγειρεύει εξαίσια, έχει λόγο ευθύ και παρρησία για τα κοινά, φημίζεται για τις περιβαλλοντικές ευαισθησίες της κ.ο.κ.


Ο νέος αυτός "Χρόνος" είναι όντως σπουδαίος! Νοιώθεις ότι βρίσκεσαι μεταξύ Παρισιού και Πράγας (δεν έχω πάει, αλλά πού θα πάει, θα πάω!...) και εισπράττεις άμεσα την καλή ενέργεια, που εκπέμπει ο χώρος και οι άνθρωποί του!


Μια αγκαλιά πρασινάδες και λουλούδια από την αειθαλλή ζακυνθινή φύση μάς υποδέχεται, ανοίγοντάς μας την καρδιά!


Το πιάνο πάντα έτοιμο να προσδώσει στον χώρο μουσικό χαλί, ώστε να εξαπλωθούν γόνιμα συναισθήματα!


Το καλοαναμμένο τζάκι στη γωνιά προσφέρει απλόχωρη θαλπωρή!


Η πίσω αυλή έχει μετατραπεί σ' ένα μοντέρνο αίθριο, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν κάποιες μικρές εκδηλώσεις ποιότητας!


Ήδη το αίθριο κοσμείται από τη Σπείρα, ένα γλυπτό του Ζακυνθινού εικαστικού Διονύση Παπαδάτου...


... κι έναν υπαινικτικό ζωγραφικό πίνακα του επίσης Ζακυνθινού Κώστα Πλέσσα!


Ώρα να γευτούμε τα δώρα της Δώρας! Μια τάρτα μήλου -για σήμερα- περιμένει τους βουλιμικούς της γεύσης!!! Τουτέστιν, εμάς!... Και διατί να το κρύψωμεν, άλλωστε;

3 σχόλια:

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Ευχές για μεστές, ζεστές στιγμές αλλά και μακροημέρευση. Ο χώρος, όπως τον βλέπω από τις φωτογραφίες, δε μου θυμίζει Ζάκυνθο. Και, δυστυχώς, αυτό το λέω για καλό..( Ίσως θυμίζει τη Ζάκυνθο που θα θέλαμε να συναντάμε συχνότερα)

Μαρία Σ είπε...

Μετά από σας πέρασα και εγώ και πληροφορήθηκα την προ παρουσία σας.
Μπράβο στη Θοδώρα και δόξα τον θεό για αυτή την ποιοτική στροφή που γίνεται αυτή την στιγμή στην Ζάκυνθο.
Φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι <> Διονύση!

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

Φαίνεται υπέροχο. Είμαι βέβαιος ότι είναι. Χαιρετισμούς στο ωραίο Τζάντε.

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails