© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Γύρω από τη φωτιά στη σαβάνα


Επιστροφή απόψε στη Νότιο Αφρική και μάλιστα στη σαβάνα του Thabazimbi, ενώ ο ήλιος της 8ης Ιουνίου 2010 εξαντλεί τις δυνάμεις του πίσω από το Σιδερένιο Βουνό. 


Όλοι οι πολιτισμοί της γης, πολλάκις θεοποιώντας τις δυνάμεις της Φωτιάς, συμμαζεύονται γύρω από αυτήν. Η εστία λειτουργεί πολύτροπα: Ψυχολογικο-κοινωνικά οπωσδήποτε... Όπως και να τα δει κανείς τα πράγματα, γύρω από τη φωτιά αναπτύσσονται κοινωνίες και κοινωνικότητες, δράσεις και αντιδράσεις!... 


Καθώς το σκοτάδι τριγύρω μας ρίχνει ολοένα δίχτυα κι ενώ οι κραυγούλες ζώων και πουλιών γίνονται πιο περίεργες ενόψει νύχτας αδιάβατης εδώ στο απόλυτο σκοτάδι της σαβάναας, αποτυπώνουμε και σε βίντεο τη συμπεριφορά της φωτιάς επί των καλλιτεχνικά δομημένων ξύλων.

 



Το επόμενο πρωί ξαναβρισκόμαστε όλοι γύρω από μια νεότερη φωτιά. Ο Λεωνίδας απολαμβάνει καπνιζόμενος...


... αναμένοντας να ψηθούν τα καλαμπόκια!


Η φωτιά -νυχθημερόν- ανασυντίθεται και καταλύει. Ο Ryno επείγεται να φύγουμε για την εξερεύνηση, προτού ο ήλιος σηκωθεί περισσότερο!


Όμως νωρίτερα, να... ψυχοπιαστούμε λιγουλάκι. Η φωτιά ετοίμασε το πρωινό μας! Η σαβάνα ξανοίγεται μπροστά μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails