© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

"Χαίροις Ζακύνθου το περίβλεπτον καύχημα"






Παρά την κατήφεια μιας παρατεταμένης και εντεινόμενης Κρίσης σε όλα τα επίπεδα της σύγχρονης κοινοτικής καθημερινότητας, οι Ζακυνθινοί -όπου γης- τιμάμε τον Πατέρα Άγιό μας, Διονύσιο τον θαυματουργό.

Κατά το τρέχον τριήμερο, από το πρωί της 16ης έως το πρωί της 19ης Δεκεμβρίου, πλήθος προσκυνητών όλων των ηλικιών και των τάσεων συνωστίζονται νυχθημερόν στο Καθολικό της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου, όπου μόνιμα φυλάσσεται από το 1717 το άφθαρτο Σώμα Του, στα πόδια του Οποίου αποθέτουμε οι πάντες τον στεναγμό και τα δάκρυά μας. 

Τα σωματικά και πνευματικά μάτια μας είναι λοιπόν στραμμένα στο "Άγιο Κορμάκι", όπως σεβαστικά και φιλικά Τον ονομάζουμε! Ο νους μας γονατίζει μπροστά Του και αφήνεται δεητικά στη χάρη, την οποίαν εκπέμπει! Όποιος δεν έχει βρεθεί μπροστά Του, ίσως θεωρήσει τα γραφόμενα ετούτα υπερβολικά. "Έρχου και ίδε", είναι η μόνη δυνατή απάντηση! Μέχρι τότε, ο βουλόμενος μπορεί να παρακολουθήσει τα λατρευτικά τεκταινόμενα του εορταστικού τριημέρου στο νησί μας, στην ειδική ενότητα "Άγιος Διονύσιος" του ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ (που μάλιστα ανανεώνεται συχνά-πυκνά), κάνοντας απλά κλικ εδώ!

Κλείνοντας αυτό το σημείωμα, επικαλούμαστε τη Στοργή του Αγίου της Ανεξικακίας στη ζωή και τα έργα όλων των Φίλων του ΙΣΚΙΟΥ μας και του κόσμου όλου!
Φιλικά
π. Π. Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails