© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Ευφρόσυνες στιγμές από τη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία στον Μητροπολιτικό Ναό Ζακύνθου


Από το Κανάλι των Τραγουδιστάδων τση Ζάκυνθος στο YouTube, μεταφέρουμε εδώ σπουδαίες μουσικές στιγμές από τη μεγάλη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία "Ήχοι Δικαιοσύνης", που παραγματοποιήθηκε ανήμερα των Χριστουγέννων εντός του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου των Ξένων Ζακύνθου.

Το πολυφωνικό μέρος και την ορχήστρα στελέχωσαν οι Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος υπό την διεύθυνση του Παναγιώτη Μαρίνου. Συμμετείχε η παιδική χορωδία του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ζακύνθου υπό την διεύθυνση του Μιχάλη Τσαούση.

Σολίστ: Λένα Σουρμελή – Σοπράνο, Στέλλα Μικρούλη – Σοπράνο, Αλέξανδρος Αμανατίδης – Τενόρος, Γιάννης Γιατράς - Τενόρος, Ανδριάνα Λυκούρεση – Σοπράνο. Κείμενα: Διονύσης Φλεμοτόμος, Αφήγηση: Κώστας Συνετός, Διονυσία Ξένου.

Τα μουσικά έργα ήταν των: Α. Vivaldi, Βach, Joan Krueger, Adolph Adam, Λατινικοί Yμνοι, Κάλαντα της Μεσογείου, Χριστουγεννιάτικοι Ζακυνθινοί Εκκλησιαστικοί ύμνοι Αγνώστων, Κατσάκου και των σύγχρονων Παναγιώτη Μαρίνου και Μιχάλη Τσαούση.
Τα χορωδιακά μέρη απέδωσν οι Τραγουδιστάδες τση Ζάκυνθος και η Παιδική Χορωδία του 3ου Δημοτικού Σχολείου, ενώ τα μουσικά μέρη πλαισίωσε 16μελής ορχήστρα.






















1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Υπέροχη εκδήλωση ήμουν εκεί...
Να έχεις ένα υπέροχο χρόνο αγαπητέ Πάτερ Καποδίστρια με ελπίδα, με ποιήση και με αντι-εξουσία στους δύσκολους καιρούς της Κατοχής της Πατρίδας

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails