© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Η Ιαπωνία τιμά τη χαράκτρια Άρια Κομιανού



Γράφει ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας


Όπως πληροφορούμαστε από το διαδίκτυο, η Διεθνής Εταιρεία Χαρακτών του Κιότο της Ιαπωνίας KIWA (Kyoto International Woodprint Association), κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού, τον οποίο διοργάνωσε μεταξύ των Χαρακτών του κόσμου, απονέμει το 4ο από τα έντεκα βραβεία που έδωσε, στην Ελληνίδα Χαράκτρια (και φίλη μας) Άρια Κομιανού


Για καλύτερη ενημέρωση των αναγνωστών μας αξίζει να αναφέρουμε τον κατάλογο των βραβείων: 1ο  Sevinc BAYRAKTAR (Τουρκία), 2ο Zaldy ARMANSYAH (Ινδονησία), 3ο A. Gulcin GUNAYDIN (Τουρκία), 4ο Άρια ΚΟΜΙΑΝΟΥ (Ελλάδα), 5ο Geza NEMETH (Σλοβακία), 6ο Erling GUSTAFSSON (Σουηδία), 7ο Kanika SΗΑΗ (Ινδία), 8ο Catherine RYAN (Ιρλανδία), 9ο Shinsuke MINEGISHI (Καναδάς), 10ο Jeongwon PARK (Κορέα) και 11ο Remo GIATTI (Ιταλία).


Τα τέσσερα έργα της Άριας Κομιανού, τα οποία συμμετείχαν στον Διαγωνισμό και απέσπασαν το βραβείο δημοσιεύονται εδώ και πρόκειται να εκτεθούν  στην 6η Έκθεση KIWA (6th KIWA Exhibition), η οποία προετοιμάζεται για το διάστημα από 29 Μαρτίου έως 3 Απριλίου 2011.


Ως συνήθως, η περίφημη Ελληνίδα Χαράκτρια ξυλογράφησε με τόση λιτότητα και υπαινικτικότητα συναισθήματα και σιωπές, ώστε να διακριθούν τα έργα της από τους απαιτητικούς Ιάπωνες και σήμερα να προσθέτει ένα ακόμη σημαντικό βραβείο στο ενεργητικό της! Αφού την συγχαρούμε από καρδιάς, απευθύνουμε προς πάσαν κατεύθυνσιν ένα ερώτημα, ρητορικό μάλλον: Αλήθεια, η Ελλάδα πώς έχει τιμήσει μέχρι τώρα την Κομιανού, μιαν από τις σημαντικότερες εν ζωή Καλλιτέχνιδές μας;;; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails