© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Ο Διονύσης Φλεμοτόμος διαβάζει ποίησή του


Σήμερα το οπτικοακουστικό υλικό του Ίσκιου μας αφορά στον Ζακυνθινό ποιητή Διονύση Φλεμοτόμο και παρήχθη στο πλαίσιο του Αρχείου των Ζακυνθίων Λογοτεχνών, το οποίο εσχάτως καταρτίζουμε. Η μαγνητοσκόπηση έγινε χθες, δειλινό της ύστατης ημέρας του Γενάρη 2011, στο σπίτι του στο χωριό Φιολίτης του Zante μας. Ένα ωραίο εσπέρας, με ωραία χρώματα του χειμώνα τριγύρω, που προσφερόταν άριστα για ανάγνωση ποίησης και μάλιστα από τον δημιουργό της! 

Ο Διονύσης Φλεμοτόμος, καθ' όλη την υπερτριαντάχρονη πορεία του στα ελληνικά Γράμματα, μεταποιεί το φαντασιώδες σε βίωμα και ύστερα σε ολιγόστιχα ποιήματα. Ο σε πρώτη ανάγνωση ρεαλισμός του είναι κατά βάσιν καλυμμένος υπερρεαλισμός, επιδέξια εκφρασμένος με όχι επιτήδευση εκφραστικών μέσων. Κατ' ουσίαν η ποίησή του δεν είναι μια απλή εκδρομή, αλλά διαγνωστική / αναγνωστική καταβύθιση στο δικό του Εγώ δια του Εσύ των ηρώων, που ανέκαθεν αθανατίζει! 

Αφήνουμε τον ίδιο τον Ποιητή μας να παρουσιασθεί στο διαδικτυακό κοινό μες από τα επτά βίντεος, που ακολουθούν παρακάτω:













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails