© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Μόναχο, στην Πινακοθήκη του Μοντέρνου / München, Pinakothek der Moderne


Είναι πάντα 30 Ιουνίου 2010 και είμαστε ακόμη στη Συνοικία της Τέχνης του Μονάχου. Οι Γερμανοί την ονομάζουν «Kunstareal». Θα επισκεφτούμε τώρα την Πινακοθήκη του Μοντέρνου (Pinakothek der Moderne), δηλαδή το σύγχρονο μουσείο τέχνης της πόλης.

Το κτίριο είναι σχεδιασμένο από τον Γερμανό αρχιτέκτονα Stephan Braunfels κι εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2002, ύστερα από επτά χρόνια κατασκευής. Η ευθύγραμμη πρόσοψη, όπου δεσπόζει το λευκό και το γκρίζο σκυρόδεμα, διακόπτεται από τα μεγάλα παράθυρα και τις στήλες.

Κάθε μια από τις τέσσερις γωνίες του κτιρίου, που συνδέονται με την κεντρική ροτόντα, αφιερώνεται σε μια ειδική συλλογή. Το Μουσείο διαιρείται έτσι σε τομείς τέχνης (Kunst), αρχιτεκτονικής (Architektur), βιομηχανικού σχεδιασμού (Design) και γραφικών εργασιών σε χαρτί (Graphik).


Ελάτε να μπούμε!





























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails