© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Στη Νέα Πινακοθήκη του Μονάχου / Neue Pinakothek, München


Είμαστε ξανά στη Συνοικία των Μουσείων του Μονάχου! Απέναντι ακριβώς στην Παλαιά Πινακοθήκη βρίσκεται η Νέα Πινακοθήκη της βαυαρικής αυτής μεγαλούπολης. Αυτήν θα επισκεφτούμε σήμερα, φωτογραφίζοντας αχόρταγα τα έργα τέχνης που περικλείει. Έργα σπουδαιότατα, τα οποία γνωρίζουμε από τα διαβάσματά μας ή την τηλεόραση, τώρα μάς υποδέχονται περίοπτα και μοναδικά! Τι κάλλος, τι πλούτος!!!


 Η Νέα Πινακοθήκη-Neue Pinakothek φιλοξενεί έργα του 18ου έως και τις αρχές του 20ου αιώνα. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην γερμανική τέχνη του 19ου αιώνα και συγκεκριμένα μέσω της ιδιωτικής συλλογής του βασιλιά Λουδοβίκου Ι. Έργα των Caspar von Friedrich, Wilhelm von Kaulbach, Karl von Piloty, Hans von Marees, Gainsborough, Goya και Jacques Louis David, κατατάσσουν τη Νέα Πινακοθήκη ανάμεσα στα σημαντικότερα μουσεία της Γερμανίας.


Ελάτε μαζί μας! Δεν θα χάσετε! Στο τέλος έχει κέρασμα στο αναψυκτήριο της Πινακοθήκης!






































Νοιώθω ότι κουραστήκατε! Βλέπετε είναι 30 Ιουνίου 2010 και μάλιστα κάνει ασυνήθιστη ζέστη για Γερμανία!... Είναι λοιπόν ώρα για μια μπύρα στο αναψυκτήριο της Νέας Πινακοθήκης, απολαμβάνοντας την δροσιά των νερών στην παρακείμενη μικρή λίμνη στο κέντρο!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails