© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Εκδήλωση του περιοδικού "Ιστορία Εικονογραφημένη" για τον Ελευθέριο Βενιζέλο


Χθες το βράδυ, 1η Μαρτίου 2011, στην αίθουσα λόγου και τέχνης της Στοάς του Βιβλίου πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του περιοδικού Ιστορία Εικονογραφημένη (Eκδοτικός Οργανισμός Πάπυρος) και των Εκδοτικού Οργανισμού Κυριακίδη εκδήλωση για την παρουσίαση του θεματικού τεύχους Φεβρουαρίου 2011 του περιοδικού, που είναι αφιερωμένο στον Ελευθέριο Βενιζέλο και στη συμβολή του στην εδραίωση των πολιτειακών θεσμών του σύγχρονου ελληνικού κράτους.

Το θεματικό αυτό αφιέρωμα της Ιστορίας Εικονογραφημένης, περιοδικού που στα 42 χρόνια της ανελλιπούς κυκλοφορίας του έχει εδραιωθεί στη συνείδηση του ευρύτερου ελληνικού αναγνωστικού κοινού ως ένα από τα εγκυρότερα βήματα ιστορικής γνώσης και προβληματισμού, παρουσίασαν η Ελένη Γαρδίκα Κατσιαδάκη, Διευθύντρια του Κέντρου Ερεύνης Ιστορίας του Νεότερου Ελληνισμού της Ακαδημίας Αθηνών, ο Ευάνθης Χατζηβασιλείου, Αναπληρωτής Καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, η Ντόρα Μπακογιάννη, Πρόεδρος του κόμματος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ο Τηλέμαχος Χυτήρης, Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού, και ο Γεώργιος Μαριδάκης, Πρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως. Την εκδήλωση συντόνισε ο διευθυντής του περιοδικού Διονύσης Μουσμούτης.


Η μεγάλη ανταπόκριση του κοινού σε αυτή την πρωτοβουλία είναι ενδεικτική και της μοναδικής απήχησης που εξακολουθεί να έχει στους σύγχρονους Έλληνες, ύστερα από τόσες δεκαετίες, η μορφή του Ελευθερίου Βενιζέλου, του πολιτικού που με τις ρηξικέλευθες νομοθετικές του πρωτοβουλίες ώθησε αποφασιστικά την ελληνική κοινωνία στον δρόμο του αστικού εκσυγχρονισμού.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού Τηλέμαχος Χυτήρης, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη και ο διευθυντής του περιοδικού Ιστορία Εικονογραφημένη Διονύσης Μουσμούτης.

Ο Ευάνθης Χατζηβασιλείου, Αναπληρωτής καθηγητής νεότερης και σύγχρονης ιστορίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, η Ελένη Γαρδίκα Κατσιαδάκη, Διευθύντρια του Κέντρου Ερεύνης Ιστορίας Νεότερου Ελληνισμού της Ακαδημίας Αθηνών, ο Διονύσης Μουσμούτης, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Τηλέμαχος Χυτήρης στο πάνελ της εκδήλωσης για τον Ελ. Βενιζέλο.

O πρόεδρος της Παγκρητίου Ένωσης Γεώργιος Μαριδάκης ανοίγει την εκδήλωση με ένα σύντομο χαιρετισμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails