© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Ο Διονύσης Φλεμοτόμος στο "Ελληνομουσείον" της "Ακτής"

Παρουσιάζει ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας


Είχα τη χαρά να φθάσει στα χέρια μου αυτές τις ημέρες το νέο αφιερωματικό ένθετο του κυπριακού λογοτεχνικού περιοδικού Ακτή (έτος ΚΒ΄, τεύχος 85, Χειμώνας 2010), το οποίο, υπό τον γενικό τίτλο ΕΛΛΗΝΟΜΟΥΣΕΙΟΝ, αφορά αυτή τη φορά στο έργο του ποιητή ΔΙΟΝΥΣΗ ΦΛΕΜΟΤΟΜΟΥ.

Οι δεκαέξι σελίδες του είναι μεστές από τα ποιήματα του Ζακυνθίου δημιουργού και συνεργάτη μας, διατρέχοντας την πολύχυμη λογοτεχνική προσφορά του από την παλαιότερη ποιητική συλλογή του, "Λόγος ο Ερχόμενος" (1982), έως τη νεότερη "Εκδρομές με του Ερμή το ποδήλατο" (2008).

Ο αναγνώστης μπορεί κάλλιστα να αποκτήσει γνώμη και γνώση για το έργο του, διαβάζοντας τα 32 ποιήματα που περικλείονται, αλλά και το κατατοπιστικό βιοεργογραφικό σημείωμα της πρώτης σελίδας. Σημειωτέον ότι την ανθολόγηση έκαμε ο άλλος Ζακύνθιος, φίλος και συνεργάτης μας, Διονύσης Ν. Μουσμούτης, την εικαστική παρέμβαση φρόντισε ο Γιάννης Κούμας, ενώ την όλη επιμέλεια είχε ο Γιώργος Μύαρης

Πολλά εύγε, τόσο στον αγαπητό Διονύση, όσο και στην Ακτή, στην φιλόξενη απανεμιά της οποίας προσάραξαν ευδιάθετοι οι στίχοι ενός γνήσιου απογόνου των μεγάλων Επιφανών Ζακυνθίων Ποιητών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails