© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον των λαϊκών χορών

Το Δ.Σ. της Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρείας μάς προσκαλεί στην ετήσια επιστημονική εκδήλωσή της, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011, στις 7 το βράδυ, στην Αίθουσα Διαλέξεων του Μουσείου Ελληνικής Τέχνης (Κυδαθηναίων 17, στην Πλάκα), με θέμα: Λαϊκοί Χοροί: παρελθόν - παρόν - μέλλον.



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Προλόγισμα: Μ. Γ. Μερακλής
Ομιλίες:
* Μάγδα Ζωγράφου, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών: Χορευτικές πρακτικές "επί σκηνής" και η δυναμική της χορευτικής παράδοσης.
* Ζωή Μάργαρη, Ερευνήτρια Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, "Κίνησαν οι Λαζαρίνες": "Παλιακά" ορχηδτρικά δρώμενα και σύγχρονοι χορευτικοί ρόλοι.
* Χρήστος Παπακώστας, διδάκτορας Λαογραφίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας - διδάσκων στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: Χορός, μουσική και νέες τεχνολογίες. Για μια λαογραφία του You Tube.

Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει συζήτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails