© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Ζωής Α. Μυλωνά: "Μουσείο Εκκλησιαστικής Τέχνης Ιεράς Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου"


Παρουσιάζει ο π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

Ένα νέο βιβλίο Τέχνης έρχεται να προστεθεί στις σπουδές για την Επτανησιακή Τέχνη και δη την εκκλησιαστική. Είναι ο τόμος, με τίτλο "Μουσείο Εκκλησιαστικής Τέχνης Ιεράς Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου"

Το έργο συνέγραψε με πολύ μεράκι και επιστημονική επάρκεια η Ζωή Α. Μυλωνά, Αρχαιολόγος - Επίτιμη Έφορος Αρχαιοτήτων, μετά από πρόταση και ανάθεση τού Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Χρυσοστόμο, ώστε να κρατηθούν και εντύπως στην ιστορική μνήμη τα πολύτιμα εκθέματα του Μουσείο τής Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου, που ο ίδιος εκ βάθρων ανήγειρε το 2000. 

Άπαντα τα τής εκδόσεως (ιλουστρασιόν, με 248 έγχρωμες σελίδες), ανέλαβε δωρεάν η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος, με εισήγηση τού  Διευθυντή της Επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου, φίλου της Ζακύνθου και της εν γένει Τέχνης!  

Εκτενέστερη παρουσίασή μας, δείτε στο Νυχθημερόν, εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails