© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Η "Ζάκυνθος της μνήμης" εξαντλείται... Πέθανε σήμερα ο Νίκος Σ. Πομόνης

Ο φίλος λογοτέχνης και συνεργάτης του Ίσκιου Διονύσης Σέρρας μόλις μάς πληροφορόρησε για την αναχώρηση από τη ζωή τού 84χρονου καλού Ζακυνθινού, έγκριτου επιστήμονα και εγκρατούς ζακυνθινογράφου ΝΙΚΟΥ Σ. ΠΟΜΟΝΗ.

Μετά από μια μακρά θητεία στις οικονομικές - λογιστικές επιστήμες, με το ανάλογο πλούσιο επιστημονικό / συγγραφικό έργο (δείτε το εδώ), "αποσύρθηκε" στα τής Ζακύνθου, επισημοποιώντας αυτή του την επιστροφή με τακτικά δημοσιεύματα στην καθημερινή εφημερίδα τής Ζακύνθου Ερμής και μ' ένα περισπούδαστο βιβλίο, που φέρει τον τίτλο Η Ζάκυνθος της μνήμης και τον πολλά ομιλούντα υπότιτλο Μια περιδιάβαση στον τόπο και τον κόσμο μια άλλης Ζακύνθου (εκδ. Τρίμορφο, 2010).

Σημειωτέον ότι ο Διονύσης Σέρρας έκαμε μια σχετική παρουσίαση του ανωτέρω βιβλίου, την οποία μάς απέστειλε απόψε και ήδη αναρτήσαμε στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη μας ως κεράκι στη μνήμη του, μπορείτε μάλιστα να την αναγνώσετε εδώ

Ευχόμαστε και προσευχόμαστε να είναι αναπαυμένος στα χώματα της πολυαγαπημένης γενέτειρας Ζακύνθου, όπου θα καταλήξει το ερχόμενο Σάββατο.- 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails