© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

"δήμος + ΠΟΛΙΤΕΙΑ", το α΄ τεύχος του περιοδικού του Δήμου Ζακυνθίων

Παρουσιάζει ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας


Έφθασε στα χέρια μου σήμερα τυχαία το πρώτο τεύχος (Ιανουαρίου-Μαρτίου 2011) του τριμηνιαίου περιοδικού του νέου Δήμου Ζακυνθίων, που κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες, με τίτλο δήμος + ΠΟΛΙΤΕΙΑ. Αφορά στην ενημέρωση, τον πολιτισμό, την επικοινωνία μεταξύ των συμπολιτών του Τζάντε μας.

Μέχρι που να ξεκινήσει η έκδοση ακούστηκαν τα μύρια όσα ενάντια, όμως νομίζω ότι όσοι αντιπολιτεύονταν την προσπάθεια δεν είχαν δίκιο. Η ανάγκη έκφρασης και έντυπης κατάθεσης απόψεων και πολιτισμικών αγαθών είναι αρχαία και ουδέποτε κωλυσιεργήθηκε από την όποια περιτρέχουσα Κρίση. Έχει άποψη, νεοτερικά στοιχεία, αλλά αναμένουμε να διορθωθεί στα επόμενα τεύχη, κυρίως ως προς την τυπογραφική δουλειά και δευτερευόντως ως προς την αισθητική του.

Το εξώφυλλο κοσμεί ένας πίνακας του Μπάμπη Πυλαρινού και στις 32 μεγαλόσχημες σελίδες του ασχολείται με πολλά και διάφορα: Κοινωνικά προβλήματα καθημερινότητας, πολιτιστικά τεκταινόμενα, σελίδες τέχνης, στήλες για το βιβλίο και για το θέατρο, τη γεωργία, την οικολογία, τον αθλητισμό, τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Βεβαίως, βεβαίως, τα παράπονά σας στον... φίλο μας τον Δήμαρχο!!! Ένα από τα καλύτερα στοιχεία του πάντως, αποτελεί η σκωπτική διάθεση προς εαυτούς κυρίως και αλλήλους!

Μακάρι όλα να πάνε καλά και να μην μαραζώσει ή μαραγκιάσει η προσπάθεια. Μακάρι οι κάθε λογής μεμψιμοιρίες να μην κωλυσιεργήσουν το ευοίωνο ξεκίνημα. Εάν θέλετε κι εσείς να το διαβάσετε, μπορείτε και ηλεκτρονικά, εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails