© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Κυριακή μεσημέρι στη Villa Nobelos στο λιμάνι του Άι Νικόλα Βολιμών Ζακύνθου


Κείμενο - φωτογραφίες: π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

Η ευγενική πρόσκληση της καλοσυνάτης Οικογένειας Νόμπελου έφερε χθες το μεσημέρι τον Ίσκιο μας στην Βίλλα (Ξενοδοχείο - Εστιατόριο), που από αρκετά χρόνια έχουν δημιουργήσει πολύ κοντά στο γραφικό λιμάνι του Αγίου Νικολάου Βολιμών Ζακύνθου και τις πασίγνωστες Γαλάζιες Σπηλιές.

Πρόκειται για ένα καλαίσθητο -και διάσημο ήδη- συγκρότημα ιδιαίτερων κτισμάτων για απαιτητικούς και πολύ ψαγμένους επισκέπτες απ' όλο τον κόσμο, όπου κυριαρχεί το πλατύ και καρδιακό χαμόγελο των ιδιοκτητών, του Νίκου και της Φωτεινής, μαζί με τα παιδιά τους: τον Διονύση, τον Σταμάτη και τον Αλέξανδρο.

Εκείνο, το οποίο σε αγκαλιάζει αμέσως μόλις φθάσεις εδώ είναι η ζεστασιά των πραγμάτων, που συνθέτουν την διακοσμητική άποψη του χώρου. Εννοείται, με αυτόν τον τομέα (και όχι μόνον) ασχολείται 100% η Φωτεινή!

Λεπταίσθητα αντικείμενα κοσμούν τον χώρο και προσελκύουν αμέσως τον επισκέπτη, ενώ πλείστα όσα παραδοσιακά στοιχεία τον καλημερίζουν με θέρμη συναισθημάτων, ανασύροντας από "τον πάτο της εικόνας" (που θάλεγε και ο Σολωμός) ζωντανές μνήμες και ασίγαστες νοσταλγίες ενός εκάστου!

Ήρεμες ισκιάδες της αυλής, από την γοητευτική και καλλίκαρπη περγουλιά, μάς θέλγουν. Οι αναπαυτικές ξαπλώστρες εξωθούν σε γόνιμη ονειροπόληση! Επισημαίνουμε πως ό,τι χρησιμοποιείται εδώ προέρχεται από τις βιολογικές καλλιέργειες της Οικογένειας!

Σε λίγα μόλις μέτρα, μες από τους κάκτους, ξεπροβάλλει η ευρυχωρία της αγαπημένης θάλασσας, της πολυπλανεύτρας, που σημαίνει: τα ιόνια νερά σε πλήρη ανάπτυξη και δόξα του Γαλάζιου! Κατευναστικές οι αποχρώσεις των νερών υπόσχονται αλησμόνητη μετοχή στο κάλλος του τόπου μας! Οι οικόσιτες πάπιες πηγαινοέρχονται με τρόπο επίσημο και αρχοντικό, ενώ στο βάθος το νησάκι του Αγίου Νικολάου δεσπόζει στον κολπίσκο! Όλα σε πλήρη τάξη, το δε μεράκι των ιδιοκτητών καταφανές παντού!

Να και το ουζάκι, με τη συνοδεία τερψιλαρύγγιων ορεκτικών - εισαγωγικό όσων θ' ακολουθήσουν! Η φρέσκια συναγρίδα ψήθηκε με την ιδιαίτερη φροντίδα του Νίκου και... σπάζει μύτες! Οι πάπιες εκζητούν και -εννοείται- αφειδώς λαμβάνουν το μερίδιό τους από το κάθε τραπέζι του εστιατορίου, το οποίο -σημειωτέον- είναι πλέον ανοιχτό στο κοινό!

Την ειδυλλιακή ατμόσφαιρα πλουτίζει ένα τουριστικό -κατάφορτο- ημερόπλοιο, που πλέει σε απόσταση αναπνοής ή και αγγίγματος!

Το επιδόρπιο καταργεί κάθε προσπάθεια δίαιτας: Γιαούρτι με μαρμελάδα μανταρίνι (δια χειρών Φωτεινής) και κουκουνάρια! Με πολλά-πολλά θαυμαστικά!!! Τα θαυμαστικά δεν παύουν ενώπιον των απαράμιλλων cup cakes, βγαλμένων από τη Μικρή Κουζίνα της φίλης Κικής!

Ώρα να φεύγουμε, αλλά τώρα που μάθαμε τον δρόμο, οπωσδήποτε θα ξανάρθουμε! Αποχαιρετάμε την φιλική Οικογένεια Νόμπελου, την ευχαριστούμε για την αβραμιαία φιλοξενία και δεν έχουμε παρά να προτείνουμε τον χώρο της ως υπέροχο προορισμό για κάθε ενδιαφερόμενο!








































2 σχόλια:

Μαρία Σ είπε...

Πολύ ωραίο Σαββατοκύριακο περάσατε!!!!!!
Μακάρι να ηταν και άλλοι στην Ζάκυνθο σαν τους νοικοκυραίους του "Νόμπελος"
Κανονικά ολοι οι ενασχολούμενοι με το τουριστικό προιόν πρέπει να παίρνουν μαθήματα από την λειτουργία αυτής της επιχείρησης!!!!
Καλές δουλειές τους ευχομαι και σε σας πάντα τέτοια.
Α! πολύ ωραία και η φωτογράφιση!!

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Το εσωτερικό μου θυμίζει έντονα ένα πολύ ατμοσφαιρικό εστιατόριο στο Ηράκλειο με τέτοιου ύφους διακόσμηση,παλιά έπιπλα σε ιταλική γραμμή που είχε εσωτερική αυλή. Αλλά βέβαια είχε και ιταλική κουζίνα με συγκεκριμένα παλιά βενετσιάνικα πιάτα...

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails