© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Ο Διονύσης Ν. Μουσμούτης για το Θέατρο "Απόλλων" της Ζακύνθου


Ο φίλος και συνεργάτης του Ίσκιου μας Διονύσης Ν. Μουσμούτης, ο και άξιος Διευθυντής του Περιοδικού Ιστορία Εικονογραφημένη, είχε την καλοσύνη να μάς αποστείλει σε ανάτυπο την εργασία του "Ο Κανονισμός του θεάτρου Απόλλων της Ζακύνθου (1851)", η οποία δημοσιεύτηκε στον 12ο τόμο των Κεφαλληνιακών Χρονικών, που κυκλοφορήθηκε στο Αργοστόλι πέρυσι (2010) ως αφιέρωμα στον μεγάλο Κεφαλλήνα θεατράνθρωπο Σπύρο Αντ. Ευαγγελάτο.

Για μιαν ακόμη φορά ο Διονύσης Ν. Μουσμούτης, ως φίλεργη μέλισσα τρυγά τη γύρη εύοσμων στιγμών του ιστορικού παρελθόντος της ιδιαίτερης πατρίδας μας, τού "πολυμερώς και πολυτρόπως" ταλανιζόμενου Τζάντε, και τις αθανατίζει, κληροδοτώντας τις στους επιγενόμενους. Εύγε του!!!

π. Π. Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails