© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Ένα Ελληνόπουλο της Μοζαμβίκης

Ποιος θεωρεί ότι στις μέρες μας ο Ελληνισμός εξαντλείται; Πολλοί, ατυχώς... Όμως, όχι! Παρά τα δυσεπίλυτα προβλήματα, κάπου -δεν μπορεί- θα βρεθεί τρόπος διεξόδου και φως στο μακρύ τούνελ. Η ψυχή είναι αναπεπταμένη, κυρίως όσον αφορά στους Έλληνες εκτός Ελλάδας. Μπορεί εκτός των συνόρων οι συμπατριώτες μας να ενηλικιώνονται στο ξενικό περιβάλλον διάφορων πολιτισμών και τόπων, όμως κρατούν πάντα ψηλά την πατρογονική σημαία! 

Μια τέτοια περίπτωση, ανάμεσα στις χιλιάδες άλλες, είναι ο Βασιλάκης Περδικούλης, μαθητής της Γ΄ Γυμνασίου, που ζει μόνιμα με την οικογένειά του στο Μαπούτο της Μοζαμβίκης. Ο Βασιλάκης, τον οποίον είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε, κατά το ταξίδι μας εκεί τον περασμένο Φεβρουάριο (2011), διακρίνεται, όχι μόνον για την υποδειγματική ευγένειά του, για την βοήθεια που παρέχει στον επιχώριο νέο Ορθόδοξο Επίσκοπο κ. Ιωάννη κάθε Κυριακή στην Ευχαριστιακή Σύναξη, αλλά ήδη αριστεύει και στην κολύμβηση, όπως μαρτυρούν τα μετάλλια, που επάξια κρέμονται στο στήθος του, από τη συμμετοχή του σε κολυμβητικούς αγώνες στο βασίλειο της Ζουαζιλάνδης.

 Τού ευχόμαστε δύναμη, υγεία, πρόοδο και αδιάπτωτα αριστεία!!!

π. Παναγιώτης Καποδίστριας

υ.γ. Στις πρόσφατες ανωτέρω φωτογραφίες, ο Βασιλάκης με τον πατέρα του Χρήστο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails