© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

«Τρεις ιστορίες - τρεις εποχές». Αφιέρωμα στον Ιάκωβο Καμπανέλλη

Πρεμιέρα: Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011 στις  9 μ.μ.

Το Θέατρο του Ήλιου υποδέχεται το φθινόπωρο με το ΘΕΑΤΡΟ ΤΣΗ ΖΑΚΥΘΟΣ, που σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κέρκυρας παρουσιάζει μια παράσταση – αφιέρωμα στον θεμελιωτή του νεοελληνικού θεάτρου Ιάκωβο Καμπανέλλη.
ΤΡΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ – ΤΡΕΙΣ ΕΠΟΧΕΣ
Τρεις χαρακτηριστικοί μονόλογοι του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα επί σκηνής του Θεάτρου του Ήλιου.

Η Ιωάννα Γκαβάκου σκηνοθετεί και ερμηνεύει τον μονόλογο: ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΟΡΕΣΤΗ, που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία και στην Αμερική από την ίδια και γνωστοποίησε το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη στο θεατρόφιλο κοινό της Αμερικής. Πραγματεύεται την ιστορία της Κλυταιμνήστρας σε μια σύγχρονη εκδοχή, που θέλει τη γυναίκα του Αγαμέμνονα τελικά, να δικαιώνεται.

Ο Γιώργος Βούτος ερμηνεύει τον μονόλογο ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ, σε σκηνοθεσία των Κώστα Καποδίστρια - Κατερίνας Πολυχρονοπούλου. Ένας δήμαρχος επαρχιακής πόλης, εκφωνεί έναν πανηγυρικό και καταλήγει να αποκαλύψει διάφορα ευτράπελα για όλους και για όλα.

Τέλος, ο Κώστας Καποδίστριας ερμηνεύει τον ΕΠΙΚΗΔΕΙΟ σε σκηνοθεσία Κατερίνας Πολυχρονοπούλου. Στον μονόλογο αυτόν παρουσιάζεται με κωμικό τρόπο το «δράμα» ενός συγγραφέα που διαπιστώνει ότι δεν έχει την αναγνώριση που του αξίζει. Τηλεφωνεί σ’ έναν άλλο συγγραφέα και του προτείνει ένα «σχέδιο» για να κερδίσουν την υστεροφημία τους.

Η σκηνογραφική επιμέλεια έγινε από την Κατερίνα Καμπανέλλη. Η μουσική από τη Νένα Βενετσάνου και το Βασίλη Σταμάτη.
Η παράσταση ανέβηκε με τη βοήθεια του Δήμου Ζακυνθίων και της Π.Ι.Ν.  Μετά από την πετυχημένη πορεία της στη Ζάκυνθο, την Κέρκυρα και τη Νάξο -ιδιαίτερη πατρίδα και αγαπημένη του συγγραφέα- η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο του Ήλιου την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011, στις  9 το βράδυ, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.
Παραστάσεις: Τετάρτη 19, Πέμπτη 20, Παρασκευή 21, Σάββατο 22, Κυριακή 23 Οκτωβρίου, Τετάρτη 26, Πέμπτη 27, Παρασκευή 28, Σάββατο 29 και Κυριακή 30 Οκτωβρίου.
Ώρα: 9 μ.μ. τις καθημερινές και τις Κυριακές 8 μ.μ.
Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ και 10 ευρώ (φοιτητικό, ομάδων, συλλόγων, ανέργων) .
Κρατήσεις θέσεων – πληροφορίες: Θέατρο του Ήλιου
Φρυνίχου 10 – Πλάκα. Τηλ. 2103231591.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails