© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Δύο σημαντικές επετείους εόρτασαν οι Ορθόδοξοι στο Χονγκ Κονγκ






Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, η Ορθόδοξη Κοινότητα στο Χονγκ Κονγκ είχε τρεις λόγους για να εορτάσει και να ευφρανθεί πνευματικά. Ο πρώτος λόγος, η μνήμη του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά, Προστάτου Αγίου της Ορθοδόξου Κοινότητος Χονγκ Κονγκ. Ο δεύτερος λόγος, η συμπλήρωση 25 ετών από την ίδρυση της Ορθοδόξου Κοινότητος Χονγκ Κονγκ (1986-2011). Καί ο τρίτος λόγος,  η συμπλήρωση 15 ετών από την ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως Χονγκ Κονγκ και Απω Ανατολής (1996-2011).
          Το πρωί της Κυριακής τελέσθηκαν ο Όρθρος καί η θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Χονγκ Κονγκ κ. Νεκταρίου.
          Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην μεγάλη ευλογία της ιδρύσεως της Ορθοδόξου Κοινότητος σ το Χονγκ Κονγκ, στις πρώτες τοποθεσίες όπου στεγάσθηκε ο Ιερός Ναός του Αγίου Λουκά (κυρίως οικίες των πιστών), στον ζήλο και την πίστη των πρώτων Ορθοδόξων πιστών που αγωνίσθηκαν για την ίδρυση της Κοινότητος και στο πόσο μεγάλο γεγονός είναι η τέλεση της θείας Λειτουργίας.
          Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας τελέσθηκαν οι Ακολουθίες της Αρτοκλασίας, υπέρ υγείας των κληρικών και λαϊκών μελών της Ιεράς Μητροπόλεως Χονγκ Κονγκ, και του Τρισαγίου, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων μελών της Ορθοδόξου Κοινότητος Χονγκ Κονγκ.

          Το μεσημέρι της Κυριακής παρετέθη εόρτιος Δεξίωσις στο American Club. Κατά την διάρκεια της εκδηλώσεως ετιμήθη καταλλήλως ο Μέγας Ευεργέτης της Ιεράς Μητροπόλεως, κ. Σταύρος Παπαδόπουλος, Άρχων Μαϊστωρ της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, ο οποίος εδώρησε στην Ιερά Μητρόπολη τον χώρο όπου στεγάζονται σήμερα ο Ιερός Ναός του Αγίου Λουκά και τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως. Ετιμήθησαν επίσης και παλαιά μέλη της Ορθοδόξου Κοινότητος Χονγκ Κονγκ, τα οποία με την ανιδιοτελή προσφορά τους συνέβαλαν στην ίδρυσή της. Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας στο σύντομο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε και στο έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Χονγκ Κονγκ και Άπω Ανατολής, έργο το οποίο επιτελείται στηριζόμενο στην χάρη του Κυρίου μας και στην αγάπη των φίλων της ιεραποστολής, οι οποίοι με την προσφορά του υστερήματός τους το συντηρούν και το προάγουν.
          Σήμερα, μετά από δεκαπέντε χρόνια συνεχούς παρουσίας και προσφοράς, η Ιερά Μητρόπολις έχει ιδρύσει 47 Ορθόδοξες Κοινότητες σε χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, όπως η Σιγκαπούρη, η Ταϊβάν, η Ινδονησία, η Ινδία, οι Φιλιππίνες, το Πακιστάν, κ.α., δύο Ιερές Μονές, μία στις Φλιππίνες και μία στην Ινδονησία, 1 Νοσοκομείο στην Ινδονησία, 8 Ιατρεία στην Ινδία, 1 Ορφανοτροφείο θηλέων στην Ινδία, 3 Οικοτροφεία στην Ινδονησία, 20 Σχολεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαιδεύσεως στην Ινδία, στην Ινδονησία και τις Φιλιππίνες. 32 Κληρικοί τελούν την θεία Λειτουργία και τα λοιπά ιερά Μυστήρια  και κηρύττουν την μαρτυρία του Σταυρωθέντος και Αναστάντος Χριστού σε 23 χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας.




Λεζάντες

1η φωτό. Από την θεία Λειτουργία της 23ης Οκτωβρίου 2011 στον Ιερό ναό Αγίου Λουκά Χονγκ Κονγκ.
2η φωτό. Απεικονίζει τον Μεγάλο Ευεργέτη της Ιεράς Μητρόπολεως και Άρχοντα του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Σταύρο Παπαδόπουλο.
3η φωτό. Από την Δεξίωση που παρετέθη στο American Club Hong Kong.
4η - ιστορική φωτό. Απεικονίζει την πρώτη Αγία Τράπεζα στην Οικία του ζεύγους Δώρας και Λουκά Chow στο Χονγκ Κονγκ το έτος 1986.
5η -ιστορική- φωτό. Απεικονίζει τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, μαζί με μέλη της Ορθοδόξου Κοιντότητος Χονγκ Κονγκ, κατά την επίσημη επίσκεψή του στο Χονγκ Κονγκ το έτος 1996.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails