© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Στάση στην πόλη Brits, στα ΒΔ της Νοτίου Αφρικής {2}


Βρισκόμαστε ακόμη στην πόλη Brits της Νοτίου Αφρικής, όπου -πάντα μες από τα τζάμια του αυτοκινήτου, ασφαλείας χάριν, λένε οι οδηγοί μας- αποτυπώνουμε κάποιες ενδιαφέρουσες στιγμές καθημερινότητας. Ακριβώς δίπλα μας περνά ένα φουλαρισμένο ταξί των Έγχρωμων!


Η πόλη ιδρύθηκε το 1924 στο αγρόκτημα Roode Kopjes (Red Hills) και το όνομά της έλαβε από τον ιδιοκτήτη, Johannes Nicolaas Brits.


Η συνθήκη για την ανακωχή από τον πόλεμο Transvaal υπεγράφη το 1864 κάτω από ένα δέντρο κάρι, στα νότια της πόλης.


Μια ομιλία του General Hertzog, το 1912, κοντά στον σιδηροδρομικό De Wildt  οδήγησε στο σχηματισμό του Εθνικού Κόμματος.


Το Brits είναι η πατρίδα του πρώτου κλωνοποιημένου ζώου στην ιστορία της Αφρικής. Μιας αγελάδας!!! Δείτε το σχετικό θέμα στο BBCnews-7.5.2003, μ' ένα κλικ εδώ.


Να μην λησμονήσουμε ότι εδώ είναι η γενέτειρα ενός διάσημου ποδοσφαιριστή της Νοτίου Αφρικής, του  Katlego Mphela, γεννημένου το 1984.


Το ταξίδι μας δεν τέλειωσε ακόμη! Περιφερόμαστε στους δρόμους, όπου η ζωή των Έγχρωμων κυκλοφορεί αμέριμνη!


Εμείς; Έχουμε μια τραγική πλάκα: Παρατηρούμε τα πάντα πίσω από το τζάμι!!!! Αυτοκαταδίκη, δηλαδή... STOP




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails