© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Πέρασμα από το Hartbeespoort Dam


Πρόκειται για ένα αξιοπρόσεκτο μεγάλο Φράγμα στην Περιφέρεια Bojanala της Βορειοδυτικής South Africa.


Το Φράγμα κατασκευάστηκε το 1925. Η τρέχουσα δυναμικότητά του είναι 205.000.000 κυβικά μέτρα και η ακτογραμμή του, στην πληρότητά του, είναι 56 χιλιόμετρα περίπου.


Το Hartbeespoort Dam, που περιβάλλεται από το μεγαλείο της οροσειράς Magaliesberg, αποτελεί έναν ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό για αποδράσεις του σαββατοκύριακου ή ημερήσιες εκδρομές.


Εδώ μπορούν ν' απολαύσουν οι έχοντες και κατέχοντες Νοτιοαφρικανοί διάφορα θαλάσσια σπορ: αλεξίπτωτο θαλάσσης, ιστιοσανίδα, θαλάσσιο και τζετ σκι.


Το φράγμα έχει κατασκευασθεί σ' ένα αγρόκτημα, το οποίο ανήκε στον Boer Hendrik Schoeman (1840-1901). Το χωριό Hartbeespoort βρίσκεται στις όχθες του φράγματος, μεταξύ των κυματιστών λόφων, ενώ από εκεί έχει κανείς πανοραμική θέα του φράγματος και τών βουνών Magaliesberg.


Δεν έχουμε όμως χρόνο -φοβόμαστε κιόλας, είναι η αλήθεια- ν' απολαύσουμε κι εμείς την ηρεμία των λόφων και των κοιλάδων ή και τις πορείες με 4Χ4 ή τις πεζοπορίες, που πληροφορούμαστε ότι προσφέρονται εδώ. Απλώς, στεκόμαστε σ' ένα πάρκιν και θαυμάζουμε ό,τι μπορούμε!


[Φωτοαποτύπωση: π. Παναγιώτης Καποδίστριας / South Africa, 7 Νοεμβρίου 2007]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails