© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

«Ευρίς ώψ». Η πρεμιέρα της νέας σύνθεσης της Κωνσταντίας Γουρζή, στο Σάλτσμπουργκ (3.3.2012)


Με τον τίτλο «ευρίς ώψ» (Ευρώπη, στα αρχαία ελληνικά) κάνει την πρεμιέρα στο Σάλτζμπουργκ, το ερχόμενο Σάββατο στις 3 Μαρτίου  2012, η καινούργια σύνθεση της Κωνσταντίας Γουρζή.

Η παραγγελία έγινε από  την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών, η οποία εκείνη την ημέρα κάνει την ημερήσια, εορταστική συνάντησή της. Με κοινό κορυφαίους επιστήμονες της Ευρώπης και βραβευμένους με το Βραβείο Νόμπελ θα πρωτοακουσθεί η μουσική σύνθεση «Ευρώπη», της διακεκριμένης μαέστρου και συνθέτριας.

Η σύνθεση για κουϊντέτο εγχόρδων, πιάνο και σαξόφωνο ξεκινάει με ένα κλασσικό χαρακτήρα και στο τελείωμά της επαναλαμβάνεται το τελευταίο μέτρο, σαν να έχει κολλήσει η βελόνα… Το κομμάτι αλλάζει χαρακτήρα και γίνεται αυτοσχεδιασμός, ο οποίος μπορεί να συνεχίσει το κομμάτι και να το κάνει να  λειτουργήσει, αν όλοι οι μουσικοί αποκτήσουν το θάρρος του αυτοσχεδιασμού και οδηγήσουν πια μόνοι τους με τα ήδη υπάρχοντα στοιχεία τη σύνθεση παρακάτω. 

Μόνο η σύμπραξή τους οδηγεί σε ένα καινούργιο κομμάτι, σε μια καινούργια, μοντέρνα «Ευρώπη».

Το e-περιοδικό τού Ίσκιου μας εύχεται από καρδιάς, όλα να πάνε καλά, στην δε φίλη συνθέτρια και μαέστρο, να οδεύει από κορυφή σε κορυφή στον λεπταίσθητο κόσμο της μουσικής δημιουργίας, στον οποίο έχει επιτυχώς αφοσιωθεί!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails