© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Ο Λορέντσος Μαβίλης και η ανταπόκριση των Επτανησίων συγγραφέων


Στην Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών 

Με τίτλο «Ο Λορέντσος Μαβίλης και η ανταπόκριση των Επτανησίων συγγραφέων (μια περιδιάβαση)» θα μιλήσει ο κ. Περικλής Παγκράτης στην Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών (Μουσείο Σολωμού, Μουράγια) την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 20.00. 

Ο ομιλητής θα αναφερθεί στους Επτανήσιους πνευματικούς ανθρώπους που ασχολήθηκαν με την προσωπικότητα και το έργο του Λορέντσου Μαβίλη: από τον Ιάκωβο Πολυλά, τον Κωνσταντίνο Θεοτόκη, τον Άγγελο Σικελιανό, την Ειρήνη Δενδρινού, τον Θεόδωρο Μακρή και τον Γεράσιμο Σπαταλά μέχρι τον Κώστα Δαφνή, τον Λίλη Δεσύλλα, τον Ιωάννη Σαρακηνό και τον Γεράσιμο Χυτήρη, και μέχρι τους νεότερους, θα γίνει μια σφαιρική περιδιάβαση.

Η ομιλία αυτή, που θα συνοδευτεί από προβολή σχετικού υλικού, εντάσσεται σε σειρά εκδηλώσεων της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών καθώς το 2012 αυτό συμπληρώνονται 100 χρόνια από τον ηρωικό θάνατο του Ποιητή στο Δρίσκο στους απελευθερωτικούς αγώνες της Ηπείρου (1860-1912).

Στις εκδηλώσεις αυτές συμπεριλαμβάνεται και Επιστημονική Διημερίδα για το έργο του Ποιητή με πανεπιστημιακούς νεοελληνιστές, που θα πραγματοποιηθεί στην Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών το επόμενο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails