© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΤΖΕΝΗ ΡΟΥΣΣΕΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΤΖΕΝΗ ΡΟΥΣΣΕΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ
Γράφει -σε τέσσερα μέρη- ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΑΟΥΝΑΚΗΣ. Κάντε κλικ στην ανωτέρω φωτό, για να έχετε πρόσβαση στον θεατρικό κόσμο της Τζένης Ρουσσέα!

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012

Ομιλία του Χάρη Ξανθουδάκη για τον Δημήτρη Μητρόπουλο


Η επέτειος των 50 χρόνων από τον θάνατο του Δημήτρη Μητρόπουλου, που τιμήθηκε το 2010, έδωσε την ευκαιρία να προβληθεί κατά κύριο λόγο η ενασχόληση του πολυτάλαντου Έλληνα μουσικού με τη μουσική δημιουργία και η σημαντική προσφορά του στον τομέα αυτόν. Ένας σημαντικός αριθμός από μελέτες και συνεδριακές ανακοινώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας κατά τη διάρκεια του επετειακού έτους, αλλά και μετά απ’ αυτό, ασχολήθηκαν με ειδικά πραγματολογικά, τεχνικά και αισθητικά ζητήματα, σχετικά με τον συνθέτη Μητρόπουλο και το ύφος του. 

Η ομιλία, πλαισιωμένη με ηχητικά αποσπάσματα από τον νέο δίσκο ακτίνας Δημήτρης Μητρόπουλος. Ο πρωτοποριακός συνθέτης, θα επιχειρήσει να αναδείξει τη συνολική εικόνα του πρωτοπόρου μουσικού δημιουργού που σκιαγραφεί η πρόσφατη ερευνητική συμβολή, μέσα από τον απολογισμό της οποίας αναδύεται η αισθητική και ιστορική σημασία του έργου του.

Η ομιλία, που οργανώνεται σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ελληνικής Μουσικής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, θα γίνει στην αίθουσα του Ι.Ε.Μ.Α. (Αδριανού 105, Πλάκα), την Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012, στις 8 το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Follow by Email

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails