© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Η άγνωστη ιστορία της Καρπάθου στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης



Η ταινία τεκμηρίωσης, με θέμα τον ξεσηκωμό της Καρπάθου (με το χωριό Μενετές να πρωτοστατεί) απέναντι στους Ιταλογερμανούς κατακτητές, επελέγη και από το φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Η πρώτη προβολή σήμερα το βράδυ.
Η ταινία, που έκανε πρεμιέρα στο διαγωνιστικό πρόγραμμα στο φεστιβάλ ελληνικού ντοκιμαντέρ Χαλκίδας, ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη, με πρώτο στόχο να αναδείξει μια άγνωστη πτυχή της ιστορία μας από την Νότια Ελλάδα.
Οι πρωταγωνιστές είναι οι ίδιοι οι ξεσηκωμένοι στο νησί το 1944. Άνθρωποι αγράμματοι, πεινασμένοι. Μακριά από σκοτεινά συμφέροντα και μεγάλες δυνάμεις. Μα με καθαρό όνειρο. Ο πόθος τους για ελληνικό διαβατήριο τους έκαμε να πάρουν την μοίρα στα χέρια τους, δίχως την παραμικρή εξωτερική βοήθεια. Η ιστορία μπορεί να ξεχνιέται, πρόσκαιρα, όμως δεν διαγράφεται. Η λήθη δεν μας ταιριάζει.
Οι προβολές της ταινίας είναι οι παρακάτω: Αίθουσα P.Zannas 11/3/2012 22:30, και 13/3/2012 20:00Δείτε κι εδώ.





Φωτογραφίες: Μανώλης Δημελλάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails