© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Αφιέρωμα στο Νικηφόρο Βρεττάκο για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του οργανώνει η ΧΕΝ Ζακύνθου

Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012, στις 7 το βράδυ
Πνευματικό Κέντρο Ζακύνθου


Η ΧΕΝ Ζακύνθου οργανώνει αφιέρωμα στο μεγάλο Έλληνα ποιητή Νικηφόρο Βρεττάκο, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή του.

Η βραδιά θα ανοίξει με το χαιρετισμό της αντιπροέδρου της ΧΕΝ Ζακύνθου Αικατερίνης Κουρτέση. Για τον ποιητή τής ελπίδας και της ανθρωπιάς θα μιλήσει η φιλόλογος Μαρία Ρουκανά-Αμπελά. Ποίηση του Νικηφόρου Βρεττάκου θα απαγγείλει η ηθοποιός και σκηνοθέτης Τζίνα Δράκου.

Μελοποιημένη ποίησή του, από τους συνθέτες Διονύση Μπουκουβάλα και τον Ιάκωβο Κονιτόπουλο, θα ερμηνεύσει η μέτζο σοπράνο Κατερίνα Μποτώνη και ο τενόρος Αλέξανδρος Αμανατίδης, με τη συνοδεία του Διονύση Μπουκουβάλα στο πιάνο.

Την παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού επιμελείται η καθηγήτρια πληροφορικής Αγγελική Δαλακιάρη.

Η εκδήλωση θα κοσμείται από προσωπογραφία του ποιητή, ειδικά φιλοτεχνημένη από τη ζωγράφο (απόφοιτο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών) Θάλεια Ξενάκη.


«Ο Νικηφόρος Βρεττάκος αποτελεί έναν από τους κορυφαίους εκπροσώπους της νεοελληνικής λογοτεχνίας, ο οποίος συνέδεσε τη ζωή και το έργο του με τις πνευματικές, πολιτικές και κοινωνικές αναζητήσεις του ελληνισμού κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα. Τον ποιητή μας τον απασχολούν τα μεγάλα και άλυτα θέματα του ατομικού και συλλογικού ανθρώπου, η αξιοπρέπεια, η ειρήνη, η παγκόσμια συναδέλφωση, η ελευθερία, η κοινωνική ισότητα.» [Απόσπασμα από την εισήγηση της Μαρίας Ρουκανά – Αμπελά].

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails