© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

"Του Κουτρούλη ο γάμος" από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σκουλικάδου "Ερωτόκριτος"

Παρακολούθησε και παρουσιάζει ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας


Χθες το βράδυ, στο Θέατρο του Σαρακινάδου, ανταποκρινόμενοι σε ευγενική πρόσκληση των φιλικών συντελεστών, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την παράσταση "Του Κουτρούλη ο γάμος", του Αλέξανδρου Ρίζου-Ραγκαβή (1809-1892), από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σκουλικάδου "Ερωτόκριτος"

Παρότι η παρουσιαζόμενη γνωστή και μη εξαιρετέα κωμωδία των μέσων του 19ου αιώνα είναι πικρή έως πικρότατη, κυλά άνετα και γελαστερά, κάτι που εξόχως χρειαζόμαστε στον δίσεχτο καιρό και τον δύσμοιρο τόπο μας, εφόσον επιβιώνει ακόμη και ακόμη -δυστυχώς- η νοοτροπία της λαμογιάς, από την οποία πάσχει διαχρονικά ο Ελληνισμός, με ήδη ορατά και χειροπιαστά αποτελέσματα. 

Και αυτή τη φορά οι φίλοι του Σκουλικάδου και όσοι τους περιστοιχίζουν δημιουργικά κατάφεραν, με την παραγωγική επιμονή του ερασιτεχνισμού τους, αφενός μεν να διοχετεύσουν το μεράκι τους σε έργα τέχνης, αφετέρου να εκφράσουν τα αισθήματα του μεγάλου θυμού ολωνών μας, με τον εύστοχο τρόπο του γέλιου και της σάτιρας, όπερ και αποδοτικότερο!

Τους συγχαίρουμε από καρδιάς και ευχόμαστε να έχουν την ίδια πάντα δημιουργική διάθεση και συναλληλία, ώστε να παρηγορούν την παραπαίουσα τοπική κοινωνία μας, (δια)δηλώνοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι όσο η ψυχή δεν καταβάλλεται, όσο διαρκεί το γέλιο της, δεν υποκύπτουμε σε κανενός είδους κρίση! Εύγε! 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails