© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Κατοπτεύοντας τα κελιά του Ai Weiwei στην 55η Biennale di Venezia

  Chiesa di Sant'Antonin, Castello (Salizada Sant'Antonin)  
  Χθεσινή ανταπόκριση: Νίκος Κ.


Ένας από τους σημαντικούς καλλιτέχνες, που λαμβάνει μέρος στην 55η Biennale της Βενετίας, ο διεθνούς φήμης Κινέζος ακτιβιστής εικαστικός Ai Weiwei, με τίτλο “S.A.C.R.E.D” εκθέτει στο ναό Sant'Antonin της γαληνότατης πόλης έξι ολόκληρα κελιά, σε φυσικό μέγεθος. Μέσα σε αυτά και από δύο τζάμια για το κάθε κελί, ένα στα πλάγια και ένα από την οροφή, μπορεί ο επισκέπτης να δει ανθρώπινα ομοιώματα, του καλλιτέχνη και των δεσμοφυλάκων του, με στιγμές από το καθημερινό δράμα, που βίωσε ο ίδιος, πριν από μια διετία, ως πολιτικός κρατούμενος. 

Ο Ai Weiwei δεν έχει φυσική παρουσία στη μεγάλη αυτή διοργάνωση, επειδή δεν τού επετράπη η έξοδος από την πατρίδα του. Παρίστατο όμως, στα εγκαίνια, η Gao Ying, η μητέρα του, κρατώντας μια φωτογραφία του γιου της, καταγγέλλοντας έτσι την καταστολή των ανθρώπινων δικαιωμάτων στη χώρα της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails