© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Γεύση και μέθη από Marula στη Μοζαμβίκη


Σήμερα σας κερνάμε το αφρικάνικο ποτό Amarula, κρέμα μεθυστική δηλαδή από τους καρπούς του δέντρου Marula, που φύεται στις υποσαχάριες χώρες. Εμείς το εντοπίσαμε τόσο στη Νότιο Αφρική (δείτε παλαιότερη ανάρτησή μας, εδώ), όσο και στην ύπαιθρο της Μοζαμβίκης, κατά το ταξίδι μας στις αρχές του 2012, απ' όπου και οι σημερινές φωτογραφίες (περιοχή Boane και Goba). 

Επίτηδες ανωτέρω μιλήσαμε για μεθύσι, δεδομένου ότι τα εύχυμα αυτά φρούτα περιέχουν αυξημένο οινόπνευμα, που μπορεί να προξενήσει κάποια μέθη τόσο στους ανθρώπους, όσο και στα ζώα, τα οποία -ελλείψει νερού- "ξεδιψούν" με τις "μαρούλες", που πέφτουν από τα δέντρα! Στις φωτογραφίες που ακολουθούν, ο Μοζαμβικανός αγρότης γεύεται "μαρούλες" και ευφραίνεται καταλλήλως!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails