© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Τιμή στον Δημήτρη Λάγιο από το Γ2 "Αληθώς" της ερχόμενης Κυριακής (29.9.2013, 6.45 μ.μ.)

Σχεδιασμός αφίσας: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας

Το Κέντρο Λόγου Μπανάτου «ΑΛΗΘΩΣ», θεωρώντας ως θεμελιακή υποχρέωσή του την ενασχόληση με σημαντικές μορφές της Ζακύνθου, οι οποίες υπηρέτησαν και στήριξαν την τοπική Κουλτούρα, αφιερώνει την 2η σύναξη του γ΄ κύκλου των μορφωτικών / ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων του 
στον πρόωρα φευγάτο συνθέτη ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΑΓΙΟ (1952-1991).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2013, ώρα 6.45 μ.μ. ακριβώς, στο πλάτωμα του ναού της Φανερωμένης Μπανάτου και θα περιλαμβάνονται:
α) Ομιλία της φιλολόγου και ερευνήτριας ΜΑΡΙΑΣ ΡΟΥΚΑΝΑ - ΑΜΠΕΛΑ, με θέμα: «Ο συνθέτης Δημήτρης Λάγιος και η συμβολή του στην Ποίηση και την Παράδοση της Ζακύνθου».
β) Απαγγελία κειμένων του Λάγιου από τον ηθοποιό ΤΑΚΗ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ.
γ) Μελοποιημένα από τον Λάγιο ποιήματα Ζακυνθίων Δημιουργών ή λαϊκά άσματα, που επεξεργάσθηκε ο ίδιος, αποδίδει η Χορωδία «Το Όνειρο του Παιδιού», υπό την διεύθυνση του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΝΔΗΛΑ.
δ) Παραδοσιακοί Χοροί από το Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα «ΥΑΚΙΝΘΗ» του ΝΙΚΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ.

Η παρουσία των φίλων του «ΑΛΗΘΩΣ» θα προσδώσει ιδιαίτερη χαρά στους διοργανωτές, οι οποίοι ευχαριστούν εκ των προτέρων!

Σημείωση: Σε περίπτωση ακατάλληλων καιρικών συνθηκών, η εκδήλωση θα γίνει στην Αίθουσα Πολιτισμού της «Υακίνθης», στον επάνω όροφο του Γυμνασίου Βανάτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails