© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Με τον "Λύχνο" στο Συμπόσιο Ποίησης το 1999

Αναδημοσίευση από την Ιδιωτική Οδό του Παναγιώτη Ανδριόπουλου


Ένα άκρως ποιητικό βίντεο αναρτούμε σήμερα, αγαπητοί συνοδίτες. Δεκατέσσερα χρόνια πίσω... Ιούλιος 1999. Στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών λαμβάνει χώρα το 19ο Συμπόσιο Ποίησης, που ενεπνεύσθη και διοργανώνει μέχρι σήμερα ο ακάματος καθηγητής και ποιητής Σωκράτης Σκαρτσής. Ανάμεσα στους ποιητές που εμφανίζονται είναι και ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας, ο Ζακύνθιος, εκ των πρωτοπόρων της Ιερατικής Ποίησης.

Το έργο του παρουσιάζει με ποιητικό τρόπο ο Ζακυνθινός, επίσης, ποιητής Διονύσης Φλεμοτόμος. Στη συνέχεια ο π. Π. Καποδίστριας διαβάζει κάποια ποιήματά του από τις συλλογές του: Δήθεν υαλογραφία, Όταν ο Σπηλαιοκτήτης έρθει, Ενύπνιον μετά τρούλου.


Την παρουσίαση αυτή καλύπτουμε με τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Πατρών Λύχνος, του οποίου τότε είχαμε την διεύθυνση προγράμματος. Και παρά τις μεμψιμοιρίες πολλών δεν σταματήσαμε ούτε λεπτό να προβάλλουμε πολιτισμό, ενίοτε και ...ενοχλητικό.

Με την ευκαιρία δημοσιεύουμε και δυο φωτογραφικά στιγμιότυπα από εκείνο το απόγευμα της 2ας Ιουλίου του '99, όπου ήλιος και ποίηση είχαν την τιμητική τους. Και, για να παραφράσω τον ποιητή (π. Π. Κ.), ηλιομανής ποίηση κηρύσσει θέρος.

Την παρουσίαση του Διονύση Φλεμοτόμου σ' εκείνο το Συμπόσιο μπορείτε να διαβάσετε εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails