© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

"Ανθρώπων Αγωνία" σε ζωγραφικά έργα του Γιάννη Τσολάκου στο Art Studio “ΙΡΙΔΑ”


Έκθεση Ζωγραφικής του Γιάννη Τσολάκου στο Art Studio “ΙΡΙΔΑ”
ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΗ 1 ΚΑΙ ΔΙΟΝ. ΡΩΜΑ (περιοχή Ξενία, παραλιακή)
με τίτλο "Ανθρώπων Αγωνία".

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2013, ώρα 7 μμ.

Διάρκεια έκθεσης: Από 27 Οκτωβρίου έως και 3 Νοεμβρίου 2013
Ανοικτά 18:00 έως 21:00 καθημερινά.


Mια έκθεση όπου τα ερεθίσματα για αυτήν την δουλειά , έχουν προέλθει από τον καταιγισμό εικόνων που δεχόμαστε καθημερινά από τα “Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης” και ιδιαίτερα από την τηλεόραση που πλέον είναι ξεκάθαρα όπλο του καπιταλισμού,προκειμένου να χαλιναγωγήσει τις μάζες και μαζί με αυτές τους τελευταίους ελεύθερους ανθρώπους. Βλέπετε οι εναπομείναντες είμαστε ο στόχος γι’αυτούς και το σύστημά τους. 

Τα έργα περιλαμβάνουν εικόνες βίας, εγκλωβισμού (συναισθηματικού και σωματικού) κοινωνικού κομφορμισμού ακόμα και σε ανθρώπους που είναι μέσα στο σύστημα και αποτελούν μέρη του,είτε με την θέλησή τους είτε όχι .

Ο ανθρώπινος πόνος μέσα από την εμπορευματοποίηση του μέσου προς χάριν των αδηφάγων τηλεθεατών και καναλαρχών που έχουν καταλάβει καλά το παιχνίδι και θυσιάζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια σε μια «ρωμαϊκή αρένα» του σήμερα .

Εικόνες που μιλάνε για την ακατάπαυστη πίεση που δέχεται η έννοια του ανθρώπου αλλά και ο πολιτισμός μέσα από την κακοποίηση της ιστορίας και της φθηνής χρήσης της πολιτισμικής μας κληρονομιάς . Εικόνες που αποκαλύπτουν ότι ο καπιταλισμός και τα φασιστοειδή παράγωγα του
τροφοδοτούνται από το σύνολο των θεατών και την υποδούλωση των συνειδήσεων του.

Μια δουλειά διεισδυτική στον ρόλο των Μ.Μ.Ε και στις ουσιαστικές ανθρώπινες αγωνίες του αιώνα μας μέσα από μια αιχμηρή εικαστική ματιά που θέτει ερωτήματα και αμφισβητεί δεδομένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails