© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Ο Καβάφης του Πατριάρχη πάει Μέγαρο


Όσοι φίλοι της όντως Ποιήσεως βρεθούν στην Αθήνα ανήμερα της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου (21 τρέχοντος μηνός Νοεμβρίου), ας πάνε στο Μέγαρο Μουσικής, στην ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα Διάλεξη, με θέμα:

Ο Καβάφης του Πατριάρχη: Μουσικοφιλολογική προσέγγιση μιας καβαφικής ανθολογίας.

Ομιλητής θα είναι ένας πιστός φίλος μας, ο οποίος δεν απολείπει να επιμένει στην Ιδιωτική Οδό του (ή, αλλέως, στην ανδρείως εκπεφρασμένη δημόσια ιδιωτεία του): ο Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος, θεολόγος και μουσικός με τα όλα του!!!

Θα ακολουθήσει σύντομη συναυλία. Πρόκειται εκεί να ακουσθούν τα έξι ανθολογημένα από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο καβαφικά ποιήματα, μελοποιημένα από Έλληνες Συνθέτες.

Ερμηνεύουν:
Δάφνη Πανουργιά, τραγούδι
Νικόλ Καραλή, πιάνο
Πέτρος Μπούρας, πιάνο
Δημήτρης Γεωργαλάς, απαγγελία
Roni Bou Saba, απαγγελία στα αραβικά

Χώρος: Αίθουσα Διδασκαλίας
Ημερομηνία: 21 Νοεμβρίου, ώρα 6 μ.μ.

Σημειωτέον ότι η ανωτέρω σύνθεση της δημιουργικής... συνάντησης Καβάφη και Οικουμενικού Πατριάρχη ανήκει στον Ιωάννη Πορφύριο Καποδίστρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails