© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Η Βραδιά El Greco του "Αληθώς" θέτει πολύ ψηλά τον πήχη των πολιτιστικών εκδηλώσεων στη Ζάκυνθο





Η πολυαναμενόμενη εκδήλωση της ερχόμενης Κυριακής, 19ης Οκτωβρίου 2014, στον ναό της Παναγούλας Μπανάτου (ώρα 7.30 το βράδυ), ήτοι η 3η δράση του δ΄ κύκλου συνάξεων του Κέντρου Λόγου "Αληθώς", έθεσε πολύ ψηλά τον πήχη των πολιτιστικών εκδηλώσεων στη Ζάκυνθο. 

Όπως έχει από ημερών ανακοινωθεί, η εκδήλωση αφορά κατά κύριο λόγο στον γνωστό Γκρέκο της Ζωγραφικής, τον Κρήτα Δομήνικο Θεοτοκόπουλο, έναν κορυφαίο Καλλιτέχνη τής Παγκόσμιας Ιστορίας, με την ευκαιρία του Έτους El Greco 2014, που διάγουμε! Αλλά το "Αληθώς" δεν μένει ώς εδώ! Παρουσιάζει έργα μιας άλλης δυσδιάκριτης προσωπικότητας του 16ου αιώνα και χαμένης έως το 1980, ενός αξιομνημόνευτου γόνου της Κρήτης, του επονομαζόμενου Γκρέκο της Μουσικής, Φραγκίσκου Λεονταρίτη.

Στο επόμενο βίντεο οι έμπειροι συντελεστές της Βραδιάς El Greco μιλούν για το τι οι ίδιοι θα μας παρουσιάσουν! Πρόκειται για την Κατερίνα Δεμέτη (Αρχαιολόγο και Διευθύντρια του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων - αφοσιωμένη στα πνευματικά δρώμενα της Ζακύνθου) και τον Νίκο Γράψα (εξαίρετο Συνθέτη και έγκριτο εκπαιδευτικό στο Μουσικό Σχολείο Ζακύνθου, μέλος παλαιότερα των "Δυνάμεων του Αιγαίου").



Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι την εκδήλωση της ερχόμενης Κυριακής αγκάλιασε πολύ ευχαρίστως ο Σύλλογος Κρητών Ζακύνθου, η δε Πρόεδρός του Μαρία Νεονάκη (εκπαιδευτικός στο νησί μας) θα απευθύνει χαιρετισμό στην αρχή της αφιερωματικής εκδήλωσης! 

Τελούμε εν αναμονή της Βραδιάς του Γκρέκο της Ζωγραφικής και του Γκρέκο της Μουσικής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails