© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Τιμητική βραδιά για τον Μάνο Χατζιδάκι από τους Έλληνες του Μονάχου | 20 Jahre ohne Manos Hadjidakis


Η Ορθόδοξη Ελληνική Μητρόπολη Γερμανίας, η Λέσχη Ελλήνων Επιστημόνων Μονάχου και το Ίδρυμα ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ συνδιοργανώνουν καλλιτεχνική βραδιά αφιερωμένη στο μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μάνο Χατζιδάκι, με σκοπό την ενίσχυση του Σωματείου «Πρωτοβουλία για το Παιδί».

Η παρουσία του μουσικοσυνθέτη και διανοούμενου Μάνου Χατζιδάκι καθόρισε μαζί με τον επίσης μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη το μουσικό γίγνεσθαι της Ελλάδος στο δεύτερο μισό του 20ού αιώνα.

Σκοπός της καλλιτεχνικής βραδιάς είναι να ενισχυθεί το Σωματείο «Πρωτοβουλία για το Παιδί», που ιδρύθηκε στην Βέροια το 2008. Aποστολή του είναι η προστασία και φροντίδα εγκαταλειμμένων, κακοποιημένων, βαριά παραμελημένων και ορφανών παιδιών, η άρση των συνεπειών από την κατάσταση που βίωσαν και η απόδοση στην κοινωνία ακέραιων, χρήσιμων και αξιοπρεπών ανθρώπων.

Την ξεχωριστή αυτή βραδιά στολίζουν με τις φωνές και τις νότες τους η παιδική Χορωδία «Μελωδία» Μονάχου της Ι. Μητροπόλεως Γερμανίας, η σοπράνο Μαρία Κωστράκη, η μετζοσοπράνο Μαρία Ζώη και ο Μαέστρος και Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Orpheus Kammerorchester Βιέννης Κωνσταντίνος Δημηνάκης με δεκαμελή ορχήστρα από Έλληνες μουσικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails