© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

«Η συμβολή της Ιονίου Ακαδημίας στη διάδοση των θετικών επιστημών στον ελλαδικό χώρο: η περίπτωση της Χημείας» στην Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών


Ως γνωστό, οι περισσότεροι έχουμε συνδέσει την Ιόνιο Ακαδημία (το πρώτο ελληνικό Πανεπιστήμιο) με θεωρητικές σπουδές, όπως π.χ. τη φιλολογία και τη γλώσσα, τη θεολογία, τη ρητορική κ.ά. Ωστόσο, ξεχνάμε ίσως επιστήμες και μαθήματα όπως π.χ. τη θεωρητική και πρακτική χημεία (Αθανάσιος Μ. Πολίτης κ.ά., ο πρώτος καθηγητής χημείας σε ελληνικό πανεπιστήμιο) και τα μαθηματικά (Ιωάννης Καραντινός κ.ά.).


Την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015, και ώρα 20.00, στην Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών (Μουσείο Σολωμού, στα Μουράγια) θα μιλήσει ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου Μιχάλης Πολίτης, με θέμα: «Η συμβολή της Ιονίου Ακαδημίας στη διάδοση των θετικών επιστημών στον ελλαδικό χώρο: η περίπτωση της Χημείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails