© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Διάλεξη για τους ζακυνθινούς χορούς – τιμητική αναφορά στα 20χρονα της «Υακίνθης», η 9η σύναξη του δ΄ κύκλου «Αληθώς»


Το Κέντρο Λόγου Μπανάτου «Αληθώς», επιμένοντας σε συνάξεις μορφωτικής ποιότητας, παρουσιάζει την 9η και τελευταία για φέτος δράση τού δ΄ κύκλου του, το Σάββατο, 16 Μαΐου 2014, στις 8.15 το δειλινό, στο πλάτωμα του Ναού της Φανερωμένης Μπανάτου, με μιαν εκδήλωση λαογραφικού περιεχομένου.

Τη βραδιά θα ανοίξει με ζακυνθινούς χορούς το Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα «ΥΑΚΙΝΘΗ», το οποίο, υπό την αδιάκοπη διδασκαλία τού εκπαιδευτικού κ. ΝΙΚΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ, συμπλήρωσε πρόσφατα 20 χρόνια ανελλιπούς παρουσίας του στα πολιτιστικά δρώμενα της Ζακύνθου και όχι μόνον.

Στη συνέχεια, ο κ. ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΑΡΔΑΡΗΣ, Δρ Χορολογίας – Αναπληρωτής Καθηγητής Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών – Διευθυντής Τομέα Φυσικής και Πολιτισμικής Αγωγής Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, χρησιμοποιώντας αρχειακό και σύγχρονο εποπτικό υλικό, θα αναπτύξει το θέμα: «Χορευτικές αναζητήσεις στη Ζάκυνθο».

Τη βραδιά θα κλείσει η «ΥΑΚΙΝΘΗ», με πλούσιο χορευτικό πρόγραμμα, ώστε να αναδειχθεί το παραχθέν έργο του Συγκροτήματος κατά την 20ετία που διέρρευσε.

Οι συντελεστές του Κέντρου Λόγου «Αληθώς» έχουν την τιμή να προσκαλέσουν τους φίλους των δράσεών του και σε αυτή την εκδήλωση, ευχαριστώντας τους εκ των προτέρων για την όλη στήριξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails